Za ljutomerskimi košarkarji uspešna sezona

Ogledali so si tudi tekmo med Union Olimpijo in Real Madridom

Jaka Godec, petek, 16. november 2012 ob 16:25
Mladi košarkarji so si ogledali tudi tekmo med Union Olimpijo in Real Madridom

Mladi košarkarji so si ogledali tudi tekmo med Union Olimpijo in Real Madridom

Košarkarji KK Ljutomer U-14 so letos v 2. SKL za starejše pionirje zabeležili 12 zmag in 2 poraza, kar jih uvršča na prvo mesto v skupini. Po osmih zmagah v prvem krogu so niz zmag nadaljevali tudi v drugem, vendar se je pri številki 10 zataknilo in 11. tekmo so v Slovenj Gradcu izgubili za 3 točke (60:57).

Razlika ob pogledu na rezultat po prvem polčasu (izgubljali so s 35:17) ni tako velika, vendar šteje le zmaga. Gašper Luka Pevec je dosegel 19 točk, Rok Gošnjak pa 9. Naslednjo tekmo, gostovanje v Dravogradu, so prav tako izgubili (35:33). Praktično ves čas so vodili, nato pa zadnjo četrtino izgubili z 9:0. Ponovno je bil najuspešnejši Pevec z 10 točkami, sledil mu je Jaka Godec s 7. Na domači tekmi proti Slovenj Gradcu, ki so jo morali Prleki dobiti vsaj za 4 točke, se je zbralo okoli 50 navijačev in Ljutomer je proti oslabljenemu Slovenj Gradcu zmagal za kar 15 točk (66:51). Najboljši strelci so bili Pevec (16 točk), Lebar in Sandi Rudolf (oba 10). Ostala je še samo ena tekma, prot KK Borut Besedič – Čiro iz Maribora na domačem terenu. Ljutomerčani gostom niso pustili, da bi se močno približali in tako še zadnjo tekmo zanesljivo dobili (62:52). Ponovno je blestel Gašper Luka Pevec z 19 točkami, Sandi Rudolf jih je dal 12.

Sezona je tako končana, sledi pa še Mini pokal Spar, v katerem so tekmeci Ljutomerčanov košarkarji iz Slovenj Gradca. Tekmi bosta na sporedu 18.11.2012 v Slovenj Gradcu in 25.11.2012 v Ljutomeru.

KK Ljutomer pa je za svoje člane organiziral tudi ogled tekme med Union Olimpijo in Real Madridom v ljubljanskih Stožicah. Mladi košarkarji pa so se slikali s košarkarji Olimpije.

Komentar pomočnika trenerja Matevža Jaklja: "Skozi celotno srečanje smo ves čas vodili, razlika na koncu ni bila pomembna, saj smo želeli dati priložnost vsem igralcem, tudi tistim mlajšim, ki skozi sezono niso dobili veliko priložnosti. Kljub temu zmaga ni bila nikoli ogrožena, saj so vsi igralci odigrali korektno v napadu, šepalo je le sodelovanje v obrambi."

Sezono smo zaključili na prvem mestu v skupini, kar je lep dosežek, če vemo, da je zraven sedem ali osem 14-letnikov večino bremena na tekmah nosilo tudi 5 oz. 6 trinajstletnikov. Prvo mesto si delimo s Koprom, Škofjo Loko, Grosupljem in Velenjem. Žal bi se z malo več sreče lahko ognili tistima dvema porazoma, a včasih je potrebno narediti tudi korak nazaj, da lahko potem narediš dva koraka naprej. Škoda, da se tudi v 2. ligi ne igra finalni turnir oz. za naslov prvaka, saj bi bilo dobro videti, kakšno je naše znanje, glede na močnejšo konkurenco. Sedaj je pred nami Mini Pokal Spar, kjer smo dobili stare znance iz Slovenj Gradca. Prvi dve tekmi je potrebno dobiti, potem pa videti, kaj bo nam namenil žreb.


Več v Šport