Slovenski tradicionalni zajtrk v vrtcu Stročja vas

V vrtcu Stročja vas obeležili dan slovenske hrane in se tako pridružili pozivu k uporabi slovenskih pridelkov v naših kuhinjah

Vrtec Stročja vas, nedelja, 18. november 2012 ob 12:54

Prehrana v vrtcu Stročja vas predstavlja pomemben dejavnik zdravja. Trudimo se, da je pestra, uravnotežena, sveža, sezonska in da je, kolikor je to mogoče, pridelana na naših domačih kmetijah.

Da je pri nas temu res tako, dokazujemo med drugim tudi s projektom Od zrna do kruha, sodelujemo namreč v vseslovenskem natečaju za pridobitev naziva Planetu Zemlja prijazni vrtec.

V petek, 16.11.2012, smo tudi obeležili dan slovenske hrane in se tako pridružili pozivu k uporabi slovenskih pridelkov v naših kuhinjah. Na tradicionalnem slovenskem zajtrku smo ob prihodu otrok v vrtec ponujali hrano, ki je bila pridelana v naši neposredni okolici. Posebej želimo poudariti, da nam je jabolka dobavila družina Janeza Trstenjaka iz Stročje vasi, med in cvetni prah je prispeval Herman Bogdan iz Pristave, kravje mleko Andrej Žnidarič iz Podgradja ter kruh slaščičarna Rogljiček iz Pristave.

Skupaj z gostoma Frančko Lebarič in Hermanom Bogdanom smo ob svečah, zdravi domači hrani in prijetnem vzdušju preživeli lepo, sproščeno tradicionalno slovensko jutro.

Pozdravljamo vas otroci in vzgojiteljice iz vrtca Stročja vas.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši