Kajeri znova navdušili polno dvorano obiskovalcev

Drogi sosid, dober den - enajstič

Branko Košti, ponedeljek, 19. november 2012 ob 15:29
11. Drogi sosid dober den

11. Drogi sosid dober den

V polni dvorani vaško - gasilskega doma v Bučečovcih se je v nedeljo, 18. novembra popoldne, odvila že enajsta prireditev "Drogi sosid, dober den".

"Kajeri", prizadevni člani domačega kulturnega društva Kajer, prireditev pod tem, sedaj že prepoznavnim naslovom, prirejajo vsa leta od ustanovitve. Ko redni obiskovalci mislimo, da so v preteklih letih pokazali že vse, vedno znova presenetijo s svojo izvirnostjo in navdušijo obiskovalce.

Letos so pripravili zanimivo kombinacijo video prezentacije poti od zrna do kruha, ter pesmi, plesa in humorja, s katerim so nasmejali obiskovalce, od katerih so bili deležni številnih aplavzov. Na odru so se zvrstili stalni gostje, kot je Marko Kočar, kateri je sodeloval na vseh dosedanjih prireditvah, prleška pesnica Olga Antič, prvič so v goste povabili pevce in plesalce folklorne skupine TKD Babinci, ljudske pevce iz Obreža in ljudska godca Tadeja in Domna. Seveda so se predstavile vse generacije domačih kulturnih ustvarjalcev: otroška, mlajša in starejša folklorna skupina in bučečovski ljudski pevci.

Nad prikazanim sta bila navdušena tudi župan Občine Križevci mag. Branko Belec in etnologinja dr. Marija Makarovič, katera je ob tej priložnosti predstavila svojo novo zbirko pesmi, ki jo je naslovila po, v Bučečovcih nekoč zelo znanem, danes pa že zasutem ribniku, Kalinovjak.

Enajstega "Drogega sosida ... " so po tradiciji zaključili z bogato pogostitvijo nastopajočih in obiskovalcev.


Več v Kultura in izobraževanje