Veleposlanik Ljudske republike Kitajske obiskal klet P&F Jeruzalem Ormož

P&F Jeruzalem Ormož prodaja svoja vina na kitajskem trgu že od leta 2009, želijo pa si še razširiti poslovanje z ambicijo, da postane Kitajska njihov strateški trg

Prlekija-on.net, ponedeljek, 19. november 2012 ob 15:31
Veleposlanik Ljudske republike Kitajske v Sloveniji Zhang Xianyi je naše kraje obiskal skupaj s svojo ženo

Veleposlanik Ljudske republike Kitajske v Sloveniji Zhang Xianyi je naše kraje obiskal skupaj s svojo ženo

V podjetju P&F Jeruzalem Ormož d.o.o. in P&F Jeruzalem Ljutomer d.o.o. so na povabilo lastnika gospoda Vladimirja Puklavca v petek, pred Martinovim, gostili visoke goste. Naše kraje ter klet P&F Jeruzalem Ormož, je obiskal veleposlanik Ljudske republike Kitajske v Sloveniji Zhang Xianyi.

Jeruzalemske gorice ter ormoško vinsko klet je veleposlanik obiskal skupaj s svojo ženo ter s sodelavci iz veleposlaništva. P&F Jeruzalem Ormož prodaja svoja vina na kitajskem trgu že od leta 2009, želijo pa si še razširiti poslovanje z ambicijo, da postane Kitajska njihov strateški trg.

Povabljenci so si ogledali najsodobnejšo fermentacijsko halo za pridelavo najkakovostnejših vin v tem delu Evrope, nato pa so se popeljali med Jeruzalemske gorice, ki spadajo med pet odstotkov najboljših leg za pridelavo belih vin.

Poleg svežih vin so degustirali tudi arhivska vina iz največje zbirke arhivskih vin v Sloveniji, najstarejši letnik iz zbirke sega kar v daljno leto 1959. Prav izvoz na kitajski trg je razlog, da so se v podjetju odločili za nakup vinske klet v Makedoniji ter tako na trg poslali tudi rdeča vina, ki so že požela izjemen mednarodni odziv, še posebej z objavami v britanskih S Magazine in The Times Magazine.

Gostje so, kot se pred Martinovim tudi spodobi, pokušali mlado vino ter bili enotni, da je odlično in da ima velik potencial.


Več v Družabno