Avstrijca tihotapila 30 kg konoplje

V Sloveniji bi s prodajo prepovedane droge lahko pridobila okoli 60.000 evrov protipravne premoženjske koristi, v Avstriji pa vsaj 90.000 evrov

Prlekija-on.net, torek, 20. november 2012 ob 22:131
V nedeljo, 18. novembra, ob 3.55 so cariniki na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje na vstopu v Slovenijo kontrolirali 40-letno državljanko in 58-letnega državljana Avstrije. Ob kontroli osebnega vozila Ford StreetKa, avstrijskih registrskih številk, so ugotovili, da se je v prostoru za shranjevanje zložljive strehe nahajalo več paketov, za katere je obstajal sum, da se v njih nahaja prepovedana droga konoplja.

Postopek so zato predali kriminalistom Policijske uprave Maribor, ki so ugotovili, da je bilo v paketih dobrih 30 kg prepovedane droge konoplje. Predmete so zasegli in odvzeli vzorce za preliminarno testiranje. Osebi so pridržali in ju naslednji dan zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper moškega odredil pripor.

V Sloveniji bi s prodajo prepovedane droge lahko pridobila okoli 60.000 evrov protipravne premoženjske koristi, v Avstriji pa vsaj 90.000 evrov.


Več v Črna kronika