V nedeljo otvoritev razstave pomurskih likovnikov

Otvoritev razstave bo v nedeljo, 25. novembra 2012, ob 11.00 uri v galerijskem prostoru Kulturnega in upravnega središča v Sv. Juriju ob Ščavnici

Prlekija-on.net, petek, 23. november 2012 ob 14:47
6. Mini likovna kolonija

6. Mini likovna kolonija

JSKD Območna izpostava Ljutomer in Likovno kulturno društvo Sv. Jurij ob Ščavnici vabita na otvoritev razstave pomurskih likovnikov, ki so ustvarjali na 6. Mini likovni koloniji. Otvoritev razstave bo v nedeljo, 25. novembra 2012, ob 11.00 uri v galerijskem prostoru Kulturnega in upravnega središča v Sv. Juriju ob Ščavnici.

V Križevcih pri Ljutomeru je 6. in 7. oktobra potekala dvodnevna likovna kolonija pod vodstvom strokovnega spremljevalca Vladimirja Potočnika ml.. Ustvarjalo je šestnajst amaterskih likovnikov iz celotnega Pomurja, na temo, jesensko tihožitje.

Iz tihožitja v abstrakcijo
Iz tihožitja v abstrakcijo

Strokovni spremljevalec je o dvodnevnem ustvarjanju zapisal: »Zgodovina tihožitja je podobna zgodovini krajine, interiera in animalizma. Precej časa je moralo miniti, da se je uveljavilo kot svoboden motiv. Ustvarjalci tokratne likovne kolonije so z različnimi tehnikami, kot so: svinčnik, lavirana risba, akril, olje, upodabljali zastavljeni motiv. Zanimivo je, da so iz realizma prehajali v abstraktno obliko tihožitja in s tem prikazali vso pestrost in svobodo v načinu razmišljanja in čutenja sveta. Količina, kot tudi kvaliteta nastalih del, kažeta na uspešnost našega dvodnevnega druženja

Za prijazen sprejem in pomoč pri organizaciji se zahvaljujemo: gospodu Zdravku Pattyju, predsedniku LKD Sv. Jurij, Občini Sv. Jurij ob Ščavnici in županu g. Antonu Slani.

Razstavljajo:
OLGA ANTIČ:
motijanca,
od maše.

BREDA CIMERMAN:
tihožitje s svinčnikom,
tihožitje z likalnikom.

TONČKA GRUM:
v goricah,
listje se poslavlja.

DARINKA HORVAT:
pogled na Mursko polje,
igra cvetov.

ALBINA KRAGELJ:
nadvoz,
dekompozicija.  

DANILA KRPIČ:
pozni popoldan,
vrček.

MARIJA MAGDIČ:
tihožitje 1,
tihožitje 2.

MARIJA MAKOVECKI:
jesen,
par.

MARIJA PAVLIČ:
tihožitje 1,
tihožitje 2.

ANICA RAKUŠA:
jesen,
tihožitje.

BOHUMIL RIPAK:
tihožitje 1,
tihožitje 2.

MARIJA SKLEDAR:
tihožitje 1,
tihožitje 2.

ELIZABETA TIBAUT:
cvetoče makovo polje,
jesensko tihožitje.

TEREZIJA ZADRAVEC:
cvetovi,
tihožitjr.

SLAVICA ZVER:
okno v svet,
sončnice.

LUDVIK ŽIŽEK:
odšli so,
jesen.


Več v Kultura in izobraževanje