Trčil v nekdanjo partnerico ter pobegnil

Policisti so ugotovili tudi, da je moški ženski letos grozil in jo zalezoval

Prlekija-on.net, petek, 23. november 2012 ob 18:331
Po trčenju je pobegnil s kraja nesreče

Po trčenju je pobegnil s kraja nesreče

V četrtek, 22. novembra, ob 13.25, je Operativno-komunikacijski center Policijske uprave Maribor prejel obvestilo o prometni nesreči na cesti Trnovska vas - Lenart v Slovenskih goricah.

Policisti so na kraju ugotovili, da je 21-letni moški vozil osebni avtomobil Volkswagen passat, iz Trnovske vasi proti Lenartu. V Bišu je prehitel 20-letno voznico osebnega avtomobila Volkswagen golf, nekdanjo izvenzakonsko partnerico.

V bližini Spodnje Senarske je obrnil avtomobil in se odpeljal nazaj proti Trnovski vasi. Izven naselja Gočova je v izteku blagega desnega preglednega ovinka, kjer smerni vozišči ločuje prekinjena ločilna črta, zapeljal na nasprotno smerno vozišče in s sprednjim levim delom vozila trčil v nasproti vozeči Volkswagen golf. Po trčenju je obe vozili odbilo desno izven vozišča. Moški je zbežal s kraja prometne nesreče, ne da bi pri tem nudil pomoč poškodovanima v drugem vozilu.

Čez čas, ko so se na kraju že nahajali policisti, se je vrnil. V prometni nesreči sta bili voznica in 40-letna sopotnica lahko telesno poškodovani in sta bili z reševalnim vozilom odpeljani v UKC Maribor.

Policisti so ugotovili tudi, da je moški ženski letos grozil in jo zalezoval. Moškega so pridržali, zaradi suma poskusa storitve kaznivega dejanja umor, bodo zoper njega podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu.


Več v Črna kronika