Master v Unterhundu!

V Unterhundu so nastopili Bastard Peels, Raw In Sect, Coma, Manifest in Master

Maja Majč, ponedeljek, 26. november 2012 ob 16:10
Master

Master

Bangyourbrain.com & KAK Ormož sta v soboto, 24. novembra, predstavila dogodek Out of Control Tour 2012, v ormoški grajski kleti Unterhund, na katerem so se predstavili naslednji bendi Bastard Peels (Avstrija), Raw In Sect (Grčija), Coma (Italija), Manifest (Norveška) in glavni Master (ZDA/Češka).

BASTARD PEELS že od leta 2002 igrajo podivjani death grind. V Unterhundu so predstavili novi album Wer das Sclechte nicht ehrt. Trije člani skupine so s svojimi komadi ogreli metalsko publiko.

Skupina RAW IN SECT je nastala leta 2006. Po dobro sprejetem demu iz leta 2007 so lani izdali debitantski album Red Flows, na katerem združujejo hitrost thrasha z groove in progresivnimi vplivi.

Skupina COMA je nastala leta 2001 v želji po igranju glasbe v slogu Bay Area thrasha. Za sabo imajo številne koncerte s skupinami, kot so Mnemic, Extrema, Rebel Devil, Chaoswave in Solid Vision. V Unterhundu so predstavili debitantski album Mindless. Člani skupine so se prav vživeli v odrsko dogajanje in odigrali veliko dobrih lastnih komadov. Italijani so bili zelo energični in fotogenični in so kar pozirali pred fotoaparati.

MANIFEST slovijo kot eden najnevarnejših norveških bendov v živo. Prvi album Half Past Violence so izdali leta 2005. Po številnih festivalskih nastopih in turneji z Entombed so z albumom Hedonism (2007) poželi navdušene kritike po vsej Evropi. Lani so pri lastni založbi Violent Media izdali album Written in Blood, izdajo pa so pospremili s številnimi nastopi, med drugim tudi na glavnem odru Inferno Festivala. V sklopu turneje Out of Control so zatresli tudi Unterhund! Predstavili so se v odlični luči!

Z letnico nastanka 1983 MASTER spadajo med absolutne pionirje death metal zvoka, ki jih med svoje vplive prištevajo skupine, kot so Napalm Death, Repulsion, Terrorizer, Obituary in Benediction. Gonilna sila in edini originalni član benda, basist in vokalist Paul Speckmann je ena ključnih osebnosti v metal undergroundu in je znan tudi po delovanju v kultnih zasedbah, kot so Death Strike, Abomination, Krabathor in Martyr. Master so že leta 1985 posneli material za prvenec, ki pa zaradi raznih zapletov takrat ni bil izdan, skupina pa je začasno prenehala z delovanjem. Posnetki so našli pot iz studia in povzročili navdušenje v underground sceni ter vplivali na številne skupine, ki so šele razvijale svoj zvok. Leta 1990 so Master pri vzpenjajoči se založbi Nuclear Blast končno prišli do istoimenskega prvega albuma, ki sta mu sledila On the 7th Day God Created Master (1991) in Collection of Souls (1993). Po ukvarjanju z drugimi projekti in preselitvi na Češko v novem tisočletju je Speckmann s prenovljeno zasedbo Master posnel niz odličnih albumov, na katerih ostajajo zvesti surovemu, s punkom pomešanemu death/thrash zvoku ter družbenokritičnim besedilom. V Unterhundu so predstavili nov album The New Elite, ki je letos poleti izšel za Pulverised Records, seveda pa niso manjkale tudi stare klasike, kot so Pay to Die, Funeral Bitch in Master. Skupina Master je vrgla metalce v pogon in publika je rajala in skakala pozno v noč!












Več v Družabno