Dvajsetletnica Televizije AS

Čestitat jim je prišel tudi dr. Danilo Türk

Filip Matko, sreda, 28. november 2012 ob 16:122
Slavnostni govornik je bil dr. Danilo Türk

Slavnostni govornik je bil dr. Danilo Türk

V napolnjeni Grajski dvorani soboškega gradu je v sredo, 28. novembra, kolektiv murskosoboške Televizije AS oziroma HI – FI Videostudio d. o. o., last Antona Weingerla, proslavil dvajsetletnico svojega uspešnega delovanja. Pri praznovanju so se jim pridružili številni nekdanji sodelavci, kot tudi poslovni partnerji, nekdanji in sedanji.

Jubilejni dogodek je povezovala nekdanja sodelavka TV AS, Andreja Borovič, v spremljajočem kulturnem programu pa sta nastopili pevka Dorina ter vokalistka s kitaro Julija. Vsi so si ogledali priložnostni filmski »prerez« dveh AS-ovih desetletij, ob tem pa je imel nagovor direktor TV AS Simon Balažic.

Kot slovesni govornik je nastopil predsednik slovenske države, dr. Danilo Türk, ki je opomnil na pomen lokalne oziroma regionalne televizije posebnega pomena, kot jo ima TV AS v obmejnem prostoru štirih sosednjih držav (Slovenija, Avstrija, Madžarska, Hrvaška) ter na presečišču štirih prestolnic: Ljubljane, Dunaja, Budimpešte in Zagreba. Še poseben pa je po njegovem njen pomen na informacijskem področju za večnacionalni prostor levega brega reke Mure, kot tudi povezovanje s Slovenci v Porabju na Madžarskem.

Sledilo je prisrčno druženje ob sočasni pogostitvi v predprostoru Grajske dvorane, ki je bila skoraj premajhna za številne goste.


Več v Družabno