Na Jeruzalemu prižgali »vinsko jelko« ter predstavili novi penini in vino

Največji slovenski vinar je na Jeruzalemu prižgal 3000 lučk na »vinski jelki« in predstavil novi penini in vino

Prlekija-on.net, petek, 30. november 2012 ob 23:436
Jeruzalem spet krasi »vinska jelka«

Jeruzalem spet krasi »vinska jelka«

P&F Jeruzalem Ormož in P&F Jeruzalem Ljutomer, sta ob tretjem tradicionalnem prazničnem prižigu lučk na »vinski jelki« na Dvorcu Jeruzalem, na prednovoletnem druženju, predstavila novi penini, Sauvignon in Rosé ter buteljčno vino Kvartet.

Gostje P&F Jeruzalem Ormož in P&F Jeruzalem Ljutomer, so se v petek, 30. novembra, ob spremljavi otroškega pevskega zbora OŠ Ivanjkovci in pihalnega kvarteta Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, zbrali pred dvorcem, kjer jih je pozdravil direktor P&F Jeruzalem Ormož Mitja Herga: »Veseli me, da lahko ob uspešnem iztekajočem poslovnem letu v tem prekrasnem ambientu s sodelavci in prijatelji nazdravimo z našimi novimi vini in si zaželimo lepe praznike.« Zbrane je nagovoril tudi župan Občine Ormož, Alojz Sok. Prisotna sta bila tudi podžupan Občine Ormož Branko Šumenjak ter Jurij Borko, župan Središča ob Dravi. Tako so v duhu bližajočih božičnih praznikov, ob pomoči članov rokometnega kluba Jeruzalem Ormož, v krogu sodelavcev, lokalnih prebivalcev, poslovnih partnerjev, županov in občinskih svetnikov, na posebni novoletni jelki v obliki steklenice, prižgali več kot 3000 lučk, ki bodo vse do sredine januarja krasile prepoznavno lokacijo sredi jeruzalemskih vinogradov.

Predstavili novi penini in vino
Za največjega slovenskega vinarja se iztekajoče poslovno leto zaključuje v znamenju novosti, zato so vrhunec druženja zaznamovale predstavitve novih vin, ki so jih v skladu s svojim sloganom »najboljše stvari v življenju delimo z drugimi« predstavili v krogu svojih prijateljev. Trem peninam, Muškatni, Sec in Brut, sta se pridružili še Sauvignon in Rosé, ki sta obogatili zbirko blagovne znamke Jeruzalem Ormož. Paleto vin blagovne znamke Ljutomerčan pa je popestrilo novo buteljčno vino Kvartet.

Penini in buteljčno vino so gostje okušali ob skrbno izbranih kulinaričnih dobrotah iz kuhinje Dvorca Jeruzalem, vina pa je natančneje predstavil enolog Rok Jamnik, ki je med drugim povedal: »Nova vina so nastala iz ročno pobranega grozdja, vzgojenega na najboljših legah Ljutomersko-ormoških goric. Penini iz vinske kleti Jeruzalem Ormož sta pridelani po charmat postopku, sta živahni ter osvežujoči z rahlim preostankom sladkorja. Buteljčno vino Kvartet vinske kleti Jeruzalem Ljutomer pa je nastalo po naravi prijazni, integrirani pridelavi. Kvartet je polsuho vino, ki spominja na zrelo rumeno sadje, citruse in jabolka. Ponudimo ga k ribam, mesnim jedem in testeninam

O novih peninah in vinu
Penina Sauvignon je pridelana po charmat postopku in je lahkotnejša, živahna ter osvežujoča polsuha penina z rahlim preostankom sladkorja. Očara s svojo značilno sortno aromo po kosmulji, pokošeni travi in citrusih.

Penina Rosé Je pridelana po charmat postopku iz sorte modri pinot. Je lahkotnejša, živahno polsuho penino z rahlim preostankom sladkorja, ki sledi trendom. Očara s svojo svežino in intenzivna cvetica po rdečem jagodičevju.

Kvartet je pridelan po naravi prijaznem, integriranem postopku. Je zvrst laškega in renskega rizlinga, chardonnaya in šipona. Kvartet je polsuho vino srednjega telesa, s harmoničnim okusom in cvetico, ki spominja na zrelo rumeno sadje, citruse in jabolko.



Več v Družabno