90 let Pihalnega orkestra Ljutomer

Jubilejni koncert Pihalnega orkestra KD Ivan Kaučič Ljutomer v dvorani ŠIC Ljutomer

Damir Skuhala, sobota, 1. december 2012 ob 10:13
90 let Pihalnega orkestra Ljutomer

90 let Pihalnega orkestra Ljutomer

Člani Pihalnega orkestra KD Ivan Kaučič Ljutomer na čelu z dirigentom Simonom Novakom so s svojim koncertom, v petek, 30. novembra, v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru, poudarili pomen medgeneracijskega povezovanja in razveseljevanja ljudi.

V svojem izvajalskem repertoarju so predstavili visoko kakovostno raven v izvajanju klasičnih skladb, koračnic, modernih skladb vseh sodobnih zvrsti (pop, rock, jazz, blues), zabavnih in narodno-zabavnih skladb. Tudi solistični vložki članov orkestra so navdušili ljubitelje te zvrsti glasbe, ki so napolnili športno dvorano v Ljutomeru.

Pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer 1922-2012
Pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer 1922-2012

Kot gost koncerta se je predstavil Mladinski pihalni orkester Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, pod vodstvom Bojana Zelenjaka, ki je zaigral skupaj s Pihalnim orkestrom.

Prisotne je najprej nagovorila županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, ki je poudarila pomen ustanovitve in delovanja pihalnega orkestra in godbenikom čestitala ob praznovanju častitljivega jubileja. Podelila je tudi priznanja občine Ljutomer za uspešno 90-letno delovanje. Priznanje je prevzel Miroslav Steržaj, predsednik KD Ivan Kaučič Ljutomer, ki je v imenu KD Ivan Kaučič pozdravil prisotne in čestital godbenikom ob njihovem jubileju.

Mag. Igor Teršar je v imenu JSRS za kulturne dejavnosti Pihalnemu orkestru podelil zlati znak pri razvijanju glasbenih dejavnosti, Franc Štefanec pa je prejel priznanje za 57-letno delo v pihalnem orkestru.

Cilka Jakelj in Mira Rebernik Žižek sta članom in članicam Pihalnega orkestra podelili bronaste, srebrne, zlate in častne Gallusove značke in jim čestitale za njihovo uspešno igranje v orkestru. Pihalnemu orkestru Ljutomer so čestitali tudi člani pihalnega orkestra iz Murske Sobote in Gornje Radgone in jim zaželeli uspešno delo v naprej.

Da ima pihalna godba v Ljutomeru svojo tradicijo in mesto v življenju ljudi, se je pokazalo ob koncu koncerta, ko so člani pihalnega orkestra, godbeniki veterani in bivši člani skupno zaigrali skladbo domačina Lujzeka Krajnčana z naslovom Na Rogli.

Po koncertu je sledil družabni del večera, ki ga je s svojo ubrano pesmijo popestril Ljutomerski oktet.



Več v Kultura in izobraževanje