Pridigarji z Rukolo v Pubu Akcija

V Pubu Akcija v Središču ob Dravi, so nastopili Pridigarji in Rukola

Helena Srnec, nedelja, 2. december 2012 ob 21:21
Pridigarji in Rukola v Pubu Akcija

Pridigarji in Rukola v Pubu Akcija

30. novembra, so nas razgibavali v DLUK-u, v Pubu Akcija v Središču ob Dravi – Pridigarji in Rukola. Začetki skupine Pridigarji segajo v leto 1988. V začetku devetdesetih so Pridigarji sopotniki revolucionarnih protestnih koncertov in ustanovitelji ormoškega rockovskega kluba Unterhund.

Prisotni so na vseh prvih petih No Border Jam festivalih in kompilacijah. Leta 1995 objavijo svoj CD prvenec z naslovom Podvig z napako, pri (samo)založbi Ohoho Records. Istega leta Pridigarji prejmejo nagrado Maršev gojzar, ki jo podeljuje radio MARŠ za najboljšo skupino leta po izboru poslušalcev in glasbenih kritikov. 1996 posnamejo nov CD plošcek Počasne preproge, kjer so glasbo, značilno samo zanje, dopolnili s humornimi in aktualnimi teksti in jo, v svojem značilnem humornem slogu, predstavili v vseh klubih in prireditvenih prostorih po Sloveniji in tujini. Leta 1997 je z nastopom na Novem rocku, kjer so bili Pridigarji glavni gost prireditve, sovpadla izdaja njihovega tretjega CD-ja z naslovom Na vrat na nož. Sledila je tretja nagrada Zlati petelin za najboljšo pesem alternativnega rocka. Pridigarji so vsa ta leta bili prisotni na mnogih kompilacijskih izdelkih, ki so izšli v Sloveniji ali pa v tujini (No Border Jam 1, 2, 3, 4 & 5, Zgaga festival, Smeri razvoja, Unterhund Veselica, OX, PLASTIC BOMB itd.). Skupina je v lastni produkciji posnela pet video spotov, naslovi zadnjih dveh ploščkov pa so Idioti v hali slavnih in Vse ali več.

V letu 2011 se po dolgih letih vrnejo v studio in posnamejo NIZKE UDARCE NA VISOKEM NIVOJU, ki naleti na odličen odziv pri kritikih in publiki.

Kot predskupina nas je zabavala Rukola – zeleni punk!


Več v Družabno