Ljutomerski obračun pripradel PŠK Ljutomer 2

4. krog Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige

Prlekija-on.net, četrtek, 6. december 2012 ob 11:53
4. krog Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige, foto: Vedran Tomšić

4. krog Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige, foto: Vedran Tomšić

Konec preteklega tedna je bil odigran četrti krog Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige. V obračunu ljutomerskih ekip PŠK Ljutomer 3 in PŠK Ljutomer 2, so slavili slednji, KD Ljutomer pa so v tem krogu bili prosti.

KK Picerija Nona Lenart : KK Lindau
57 : 93 (10:33, 18:20, 13:21, 16:19)
sobota, 1.12.2012, 16.30, OŠ Lenart; Kous, Mlinarič

KK Picerija Nona Lenart: Šijanec 20, Holc 9, Puntnar 6, Bauman 6, Keršič 5, Dokl 4, Slatinšek 4, Kneževič 3, Vučkovič 0, Koletnik 0, Topolnik 0, Zlodej 0
KK Lindau: Dominko 38, Balažic 12, Zrna 11, Hozjan 7, Horvatič G. 6, Svetko 5, Novak 5, Tvrtko 4, Trstenjak 3, Žalig 2, Pamič 0

V 4. krogu Radenska Naturelle PKL so prišli v goste fantje iz Lendave. Prišli so v polni postavi, kar je za nas pomenilo zelo težko tekmo. Prvi sodniški met so dobili gostje.  To je bil  že pokazatelj, da so gostje bistveno višji pod košem. Že v prvem napadu je pokazal Dominko kako igrati pod košem, kateremu nismo bili kos. Gostje so v prvi četrtini zadeli kar 5 trojk ter naredili potrebno razliko za mirno nadaljevanje tekme. Stik z njimi sta držala Šijanec ter Bauman. Prva četrtina se je končala z izidom 10:33 v korist Lendavčanov. V drugo četrtino smo šli optimistično, saj smo vedeli kaj nas čaka, in da nimamo za izgubiti prav nič.  Druga četrtina je bila izenačena, saj se je odprlo Šijancu kateri je gostom nasul kar 10 točk. Na polčas smo odšli z zaostankom 25 točk. Tretjo četrtino so gostje vstopili še močneje kot prej, saj so vedeli da jih lahko dohitimo, ter na krilih Dominka dosegli v 6 minutah zavidljivih 12 točk. V zadnji četrtini so gostje igrali lepo košarko, ter tekmo pripeljali mirno do konca. Za info, gostje so zadeli kar 10 trojk. Tekma je potekala mirno, ter fer. V 5. krogu Radenska Naturelle PKL pa gremo v goste v Ljutomer, da probamo popravit vtis iz pred zadnjih 4 krogov, ter zmagati.
Sestavil: Rok Koletnik (KK Picerija Nona Lenart)

PŠK Ljutomer 3 : PŠK Ljutomer 2
62 : 89 (13:18, 19:27, 12:18, 18:26)
sobota, 1.12.2012, 18.00, ŠIC Ljutomer; Zdravković, Kuster

PŠK Ljutomer 3: Copot A. 17, Filipič U. 17, Kupčič J. 10, Robnik M. 7, Glavnik M. 5, Bogša M. 2, Karba F. 2, Grašič M. 2, Copot J. 0
PŠK Ljutomer 2: Šiškin I. 26, Kosi L. 18, Kolbl A. 18, Miholič S. 16, Jurkovič U. 7, Šumak D. 4

V četrtem krogu Naturelle pomurske košarkarske lige smo se v Ljutomeru pomerili PŠK Ljutomer 3 in PŠK Ljutomer 2. V 'domači' vrsti se nas je zbralo devet na klopi 'gostov' pa je bilo šest košarkarjev. Tekma se je začela precej izenačeno saj je semafor po polovici četrtine kazal 7:7, nato pa so starejši študentje stopili na plin in si do konca četrtine priigrali prednost petih točk – rezultat po prvi četrtini je bil 13:18. V drugi četrtini so gostje še bolj strnili vrste in z delnim izidom 8:0 ušli na varnih 13 točk prednosti. Domačini smo se uspeli zbrati in gostom nismo dovolili, da bi še bolj pobegnili in tako je do konca polčasa razlika ostala pri trinajstih točkah v korist starejših – rezultat ob polčasu je bil 32:45. Drugi polčas smo bolje začeli domači in se uspeli približati na osem točk zaostanka, pri izidu 42:50. Gotje so se pobrali in nanizali 13 zaporednih točk in s tem razblinili upe domačih na morebitno presenečenje – rezultat po treh četrtinah je bil 44:63. V zadnji četrtini so si starejši Ljutomerčani uspeli priigrati še nekaj prednosti in prednost povečali na 27 točk. Končni rezultat je bil 62:89 v korist PŠK Ljutomer 2. Pri razpoloženih gostih gre največ zaslug za zmago pripisati Šiškinu, ki je dosegel 26 točk in bil tako pod košem kot iz razdalje nerešljiva uganka za domače. Pri domačih pa sta bila najbolj razpoložena Copot A. in Filipič, ki sta se ustavila pri 17. točkah. Tudi sodniška dvojka je dobro opravila svoje delo. Čestitamo starejšim Ljutomerčanom za zasluženo zmago, hkrati pa domači z optimizmom zremo v nadaljevanje sezone.
Sestavil: Andrej Copot (PŠK Ljutomer 3)
 
KK GMT Beltinci : KK Radenci
57 : 62 (11:13, 17:20, 17:11, 12:18)
sobota, 1.12.2012, 18.00, OŠ Beltinci; Feher, Glavnik

KK GMT Beltinci: Cör 12, Zver 12, Bojnec 12, Vöröš 6, Farkaš 5, Štihec 4, Kukel T. 4, Ferčak 2, Fujs 0
KK Radenci: Rajnar 29, Niderl 11, Gomboc 10, Kuhar 8, Jurjovič 2, Sovič 2

V 4. krogu nove PKL sezone smo se Beltinčani pomerili z lansko četrto uvrščeno ekipo lige iz Radenec. Tekma se je odigrala v domači dvorani na OŠ Beltinci. Začela se je z manjšimi napakami v obrambi in slabih metom za tri točke domače ekipe, ki so jih igralci gostujoče ekipe znali izkoristiti ter že na začetku povedli s sicer manjšo vendar pomembno razliko, ki je vplivala na nadaljnji razvoj tekme. Kljub vsemu smo domačini znali izkoristiti prednost domačega igrišča ter znižali razliko na dokončen rezultat prve četrtine 11:13. Druga četrtina se je začela precej bolj živo. Napadi obeh ekip so postali vse bolj učinkovitejši kar se je poznalo tudi na rezultatu. Četrtina se je končala z izidom 17:20 (polčas 28:33). Naslednja četrtina je pripadala igri Beltinčanov, ki smo napake v obrambi gostov znali izkoristiti ter si priigrati prednost, ki smo jo potem držali do konca tretjega dela tekme. Končni rezultat tretje četrtine 17:11. Vendar tekme še ni bilo konec. Padla je koncentracija pri metu domače ekipe, ki so še poleg slabega komuniciranja med igralci dopustili ekipi iz Radenec, da so s svojo igro nadigrali lanske prvake ter si tako na koncu priborili še svojo četrto zmago na uvodnih srečanjih nove sezone. Pri tem je pomembno izpostaviti koš gostujočega igralca, ki je s ''trico'' obrnil rezultat v prid svoje ekipe. Končni rezultat tekme 57:62. Sodniško sojenje je bilo solidno.
Sestavil: Domen Štihec, KK GMT Beltinci

KK Paloma - Alfa Sladki Vrh : KD Sobota
77 : 60 (22:16, 16:14, 18:15, 21:14)
sobota, 1.12.2012, 17.00, OŠ Sladki Vrh; Maguša, Chowdhury

KK Paloma - Alfa Sladki Vrh: Cehnar L. 24, Pok 18, Stampfer 11, Cehnar G. 7, Breg 5, Mesarič 4, Arzenšek 3, Vernik 3, Kikl 2, Nerat 0
KD Sobota: Šiftar 20, Bilič 13, Kalamar 12, Čep 6, Kuzmič 4, Melin 4, Hari 1, Miklavec 0, Lukač 0, Žigo 0

Po počitku, katerega smo bili deležni prejšni teden, smo se v soboto 1.12.2012 v Sladkem Vrhu zbrali, da odigramo tekmo 4 kroga proti našim starim prijateljem iz Murske Sobote. Kot že vsi vrjetno veste nas je pred sezono okrepil prepovedan in nedotakljiv cvet prekmurske košarke Davorin "LeBron" Pok, eden izmed soustanoviteljev KD Sobota, za to je tekma imela še dodaten čar. Motiv je bil na obeh straneh ogromen. Sobočani oz. Carlosi, so prišli na tekmo v dokaj močni zasedbi-manjkala sta Ficko in Vogrinčič, sicer se to sliši kot handicap, ampak vrjamite da to ni bil. "Mladiča", ki jih je strateg Dundek pripeljal pred sezono, sta veliko prinesla k dobri igri KD Sobote. Sodniški par, ki nam je bil dodeljen je bil evroligaški...vsi smo bili pripravljeni na velik spektakel. Tribune so se začele počasi polniti....bobni so perajt prav tako transparent- Carlosi GotoFI ste...in tekma se je lahko začela.

1. Četrtina 22:16
V tekmo smo domači vstopili silovito. Naredilni delni rezultat 12:2. Zadevali iz vse mogočih in nemogočih pozicij. Sobočani so se po medlem začetku pobrali in noto zadeli nekaj lepih košev. Prvo četrtino je zaznamovala trojka nove soboške 15 iz 8 metrov. Takoj se je iz njihove klopi zaslišalo, da je nova 15 boljša od lanske .... Naši igralci se niso zmedli in rutinirano odigrali četrtino do konca , in jo na koncu tudi dobili za 6 točk.

2.Četrtina 16:14
Začetek 2 četrtine je zaznamoval 3 osebna napaka najboljšega igralca zadnih 2 let v ligi. Cehnar je šel na klop, da se malo ohladi. Sobočani so začeli silovito in prešli v vodstvo z 22:23. Minuta odmora na našo željo, da se malo glave razbistrijo...in takoj smo jim vrnili milo za žajfo...oboji smo dosegli nekaj lahkih košev in na semaforju je ob polčasu kazalo 38:30 v našo korist.

3.Čertina 18:15
Tako kot se je končala 2 se je nadeljevala 3 čertina....oboji smo zadevali in dobena od ekip si ni mogla priigrati neke vidne prednosti. To je bila četrtina, ki so jo zaznamovali centri-Bilič in Cehnar G. Oba sta iz igre zadevala od daleč in od blizu. Sobočani so se sicer skušali približati ampak jim nikakor ni uspelo. Zaneslivo smo obdržali prednost iz 1 polčasa in jo še za 3 točke povečali.

4.Četrtina 21:14
Sobočani so se sicer približali na 8 točk, a je na sceno stopil do letos njihov prepovedan cvet in napravil potezo tekme. Ukradel je žogo, šel v "kontro" in jo kratko malo hladno zgrešil-poštartal svojo žogo in jo ukradel 2 igralcema Sobote, jo zavodil nazaj na 3 in jo zadel direkt pred klopjo KD Sobote-(Toni Kukoč, bi reko : IN YOUR FACE) in se revanširal za tisto potezo iz prve četrtine....zgleda, da pač 15 lažje zadanejo trojke kot ostali. Sledila je minuta odmora na zahtevo stratega Dundeka. Mi smo se odločili, da v igro spet pošlejemo našega bisera Cehnar L in s tem zadeli v polno....Kombinacija "LeBron" (Pok) in "Wade" Cehnar je postala neustavljiva in prednost je začela naraščati. Minuto pred koncem, je bil Davorin Pok poklican na klop in doživel bučen aplavz iz tribune-ki si ga je seveda MVP tekme tudi zaslužil. S trojko iz 10 metrov je v zadnji sekundi Vernik postavil končni izzid 77:60 in s tem zabil tudi "zadnji žeblj v krsto" KD Sobota.

Pohvalil bi nasprotno ekipo, ki je odigrala vrhunsko tekmo-zelo športno in borbeno. Vrjamem, da bo naše prijateljestvo še naprej takšno kot je blo, čeprav ste nekateri mislili, da se ne mormo videt - Napucavanje pred tekmo enostavno spada zraven. Zahvala gre tudi sodnikoma, ki sta svoje delo opravila več kot dobro. Pomožnim sodnikom za še enkrat več odlično opravljeno delo-navijačem za korektno navijanje. KD Soboti, želim še veliko zmag v letošnji sezoni in se obenem že zelo veselim povratne tekme v Soboti.
Sestavil: Mitja Vernik (KK Paloma - Alfa Sladki Vrh)

prosti: KD Ljutomer

5. krog:
KK GMT Beltinci : PŠK Ljutomer 2
sobota, 8.12.2012, 18.00, OŠ Beltinci;

KK Lindau : PŠK Ljutomer 3
petek, 7.12.2012, 20.30, DSŠ Lendava;

KD Ljutomer : KK Picerija Nona Lenart
nedelja, 9.12.2012, 12.00, ŠIC Ljutomer;

KK Radenci : KK Paloma - Alfa Sladki Vrh
prestavljeno;

Prosti: KD Sobota

Lestvica: KK Radenci 8, KK Lindau 6, KK Paloma - Alfa Sladki Vrh 6, KD Sobota 6, PŠK Ljutomer 2 5, KK GMT Beltinci 4, KK Picerija Nona Lenart 4, PŠK Ljutomer 3 4, KD Ljutomer 2


Več v Šport