Miklavžev pohod v vrtcu Stara Cesta

Otroci so Miklavžu pogumno zapeli, parklja pa so opazovali le od daleč

Vrtec Stara Cesta, petek, 7. december 2012 ob 15:10
Miklavžev pohod na Stari Cesti

Miklavžev pohod na Stari Cesti

V sredo, 5.12.2012 je otroke iz vrtca Stara Cesta obiskal Miklavž. Že v ponedeljek in torek smo se v vrtcu pričeli pripravljati na prihod Miklavža, saj smo si izdelovali svetilke. Otroci so jih pobarvali z barvami za steklo. Pogovarjali smo se tudi kdo spremlja Miklavža in kaj naj otrokom prinese. Nekateri otroci so imeli veliko želja, nekateri pa le kakšno majhno igračo.

V sredo smo se ob 17.00 uri zbrali pred vrtcem Stara Cesta, kjer nas je čakal plakat z zemljevidom, na katerem je bila označena pot in seveda cilj, kjer nas bo pričakal Miklavž. Prižgali smo si svetilke in se v soju sveč odpravili po Stari Cesti. Med potjo smo sledili puščicam, ki so bile označene z rumenimi baloni. In po polurnem pohodu smo prišli na cilj do družine Lipovec. Otroke je pritegnila čudovita okrasitev z lučkami in pisanimi baloni, še bolj pa darila, ki so že čakala otroke.

Kot vsako leto smo Miklavžev pohod pripravili v sodelovanju s turističnim društvom Stara Cesta, ki so pomagali pri pripravi pogostitve. Otroci so Miklavžu pogumno zapeli, parklja pa so opazovali le od daleč.


Več v Najmlajši