V Murski Soboti je »vdaro gron«

Na Trgu zmage v Murski Soboti je potekal protest pod geslom »Gron je vdaro, gotof je«

Prlekija-on.net, petek, 7. december 2012 ob 19:244

Prekmurska vstaja

Tudi Murska Sobota in Prekmurje, se je priključilo vseslovenskim demonstracijam, ki potekajo zadnje tedne zaradi nezadovoljstva z vodenjem naše države. V petek, 7. decembra, je na Trgu zmage potekal protest pod geslom »Gron je vdaro, gotof je«.

Na Facebook strani Prekmurska vstaja, so udeležence pozvali k mirnem protestu, k temu pa je pozvala tudi policija, kjer so zapisali, "ker vsi želimo, da se protest po vzoru iz nekaterih slovenskih mest ne bi sprevrgel v nasilje, pomurski policisti pozivamo vse udeležence shoda, naj svoja mnenja in stališča izražajo na miren in strpen način."

Na trgu se je zbralo okoli 2.500 ljudi, ki so spomenik na trgu polepili s transparenti ter vzklikali gesla, kot so "Gotof si; Lopovi, lopovi, ...; Kdor ne skače, je za Janšo; Janša odstopi; Janša v zapor; Lopove zapreti; Tito heroj, Janša je gnoj; ..."

Pozneje so protestniki iz trga krenili proti NLB, stavbi občine in sodišču, sicer so pa protesti minili mirno, brez izgredov.

Poročilo policije
Današnji protest v središču Murske Sobote, ki se ga je po oceni policije udeležilo okoli 2500 udeležencev, je potekal mirno.

Policisti so odvzeli prostost dvema protestnikoma, starima 18 in 29 let,  ki sta  poskušala z  betonskimi  tlakovci  priti na protestni shod. Po končanem shodu sta bila oba izpuščena iz pridržanja. Drugih ukrepov policija ni izvedla.

pravični sobota, 8. december 2012 ob 01:14

Hmmmm, res me zanima, če en med to množico ve, zakaj je tam? Hihihi Zloba Hahaha

TUNČEK sobota, 8. december 2012 ob 11:21

Ve se, da je vdara grum.... Hihihi

Ivek sobota, 8. december 2012 ob 14:30

Či glih nemajo sploh praf, na kunci mojo lidje praf.

Tisti, ki tege ne vejo, jih na kunci "nesejo vün"

F demokraciji je ne važno , kaj misli al pa ve en človik.

Važno je kaj čejo lidje.

jozejuz sobota, 8. december 2012 ob 15:18

Sem bil tam. Pravični, res je, enim par ni bilo jasno, akj se dogaja. Posebej raznim pijančekom, ki so se ga malo naruksali pa šli "v boj". pa enim, ki bi že z orožjem vihrali okoli... Ampak, sporočilo je bilo jasno, večina ve za kaj gre, tudi vodilnim se že tresejo hlače, brez skrbi.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46