Uživali pecivo ob glasbi Mladih Štajercev

Tretja DOSOR-jeva »keksijada«

Filip Matko, petek, 7. december 2012 ob 21:01
Tretja DOSOR-jeva keksijada

Tretja DOSOR-jeva keksijada

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so v drugem tednu decembra pripravili tradicionalno »keksijado« - pečenje peciva po starih receptih. Bila je pripravljena že tretje leto po vrsti in udeležba stanovalk in stanovalcev je ob mentorstvu domskih gospodinj bila izjemna.

Že v sredo in četrtek je po vsem DOSOR-ju dišalo po vaniliji in seveda napovedovalo sladkanje s pecivom, ki se ga je pripravljalo. Posebnih pet degustacijskih krožnikov pa so pripravili za petkovo dopoldne, ko se je oglasila ocenjevalna komisija. To so sestavljale: Marija Omar iz Rankovec (iz tamkajšnje Pekarne Omar !), Ida Mir iz Radenec (upokojena učiteljica praktičnega pouka gospodinjstva Srednje šole za gostinstvo in turizem v Radencih) ter Jolanda Mauko, slaščičarka iz DOSOR-jeve kuhinje. Med poizkušanjem predstavljenega peciva pa je za zabavo vseh zbranih stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja v domski restavraciji poskrbela glasbena skupina Mladi Štajerci iz Vitomarcev (vokalistka Maja Petrovič, kitarist Viktor Hauzer, Viktorija Hauzer s harmoniko, klarinetist in vokalist Silvo Hauzer ter trobentač in vokalist Anton Diemat).

Ob njihovi glasbi so gospodinje veselo zapele in zaplesale, kajti delo minulih dveh dni ob peki peciva je bilo za njimi, pa še komisija je bila izredno zadovoljna z njihovo predstavitvijo. Krožnike s pecivom so predstavile posamezne skupine: »Pritličje in prvo nadstropje«, »Drugo nadstropje«, »Tretje nadstropje«, »Četrto nadstropje« ter »Oddelek za demenco«. Ob zaključku svojega dela je ocenjevalna komisija sporočila, da so zmagovalci tokratne tretje keksijade pravzaprav vsi, ki so sodelovali: ali samo z nasveti, ali z recepti, ali tudi s svojim osebnim prispevkom pri izdelavi in peki peciva. Tako je Ida Mir vsem »položila na srce«, da naj tako nadaljujejo tudi v prihodnje, da se ohrani spomin na kekse in drugo pecivo, ki se ga je pripravljajo ob praznikih nekoč ter da se to v kar se da precejšnji meri prenese tudi na mlajši rod.


Več v Družabno