Republika Prlekija odprla prvo ambasado

Za prvo ambasado je bilo izbrano mesto Kranj

Prlekija-on.net, nedelja, 9. december 2012 ob 13:403
Prva ambasada Republike Prlekije

Prva ambasada Republike Prlekije

Etnološko kulturno društvo Künštni Prleki, so te dni uresničili željo, da projekt Republika Prlekija dobi tudi uradno predstavništvo v krajih po Sloveniji. Za prvo ambasado je bilo izbrano mesto Kranj.

Sodelovanje z Društvom za zdravo mesto iz Kranja in Künštnimi Prleki je prineslo nov zanimiv produkt. V samem centru starega dela mesta stoji zanimiva zgradba - nekdanja Narodna čitalnica. Ta čitalnica je dobila novo veljavo, s tem da je gostila veliko domačinov, kateri so se udeležili otvoritve. Kranjski podžupan in direktorica zavoda za turizem sta bila navdušena nad idejo, pohvalila sta sodelovanje in zagotovila, da ima ambasada neomejene možnosti za neposredno sodelovanje.

Pomen ambasade je v tem, da se domačinom ponudi produkte, ki izvirajo iz Prlekije. Tokrat je bilo veliko ponudnikov iz Prlekije, ki so ponujali pridelke kmetij. Turistični ponudniki so imeli priložnost, da se neposredno srečajo z domačini. Posebno mesto pa ima tukaj tudi potni list. Vsak lastnik tega dokumenta ima pri nakupu tudi izdatni popust, ob popustu pa bodo imetniki dobili tudi veliko informacij, katere so zanimive in posebne v Prlekiji.

Skupina Künštnih Prlekov s kantavtorjem Tadejem Vesenjakom, je napolnila prostore čitalnice, obiskovalci so spoznali način življenja, ki je malo drugačen od njihovega. Tržnica je bila živa, nastalo pa je tudi kar nekaj zanimivih idej za naprej.


Več v Zanimivosti