Kadetinje ŽOK ZM Ljutomer v A državni ligi za odbojkarice

Ljutomerčankam uspel preboj v elitno skupino najboljših kadetskih ekip

Jože Makoter, petek, 14. december 2012 ob 09:15
Kadetinje ŽOK ZM Ljutomer

Kadetinje ŽOK ZM Ljutomer

Kadetinje ŽOK ZM Ljutomer so v svoji kvalifikacijski skupini osvojile 2. mesto in se uvrstile v najvišji rang tekmovanja v državi - A ligo za kadetinje.

Konec tega leta so v državni odbojkarski ligi, ki deluje pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije,  potekale  kvalifikacije kadetskih ekip za uvrstitev v najvišjo državno ligo - A državno ligo za kadetinje.

V kvalifikacijah je nastopala tudi ekipa Ženskega odbojkarskega kluba Zavarovalnica Maribor LJUTOMER. Ekipa ŽOK ZM Ljutomer je na treh turnirjih na katerih je sodelovala, organizirani pa so bili 14. oktobra  v Ljutomeru,  04. novembra v Murski Soboti ter 09. decembra v Benediktu, dvakrat premagala ekipo ŽOK Kema Puconci z rezultatoma 2:1 (25:16, 06:25, 09:15 ) in 2:0 (25:18, 25:18) enkrat ekipo  Benedikta z rezultatom 2:0 (25:18, 25:16 ), dvakrat pa je izgubila z ekipo InIn z rezultatoma 2:1  (23:25, 25:18, 15:09) ter enkrat z ekipo Benedikta z rezultatom 2:1 (18:25, 25:17, 15:02).

Na koncu kvalifikacij so Ljutomerčanke zbrale 6 točk ter med kadetskimi ekipami prvoligaškega kluba (ŽOK Kema Puconci) ter drugoligaških klubov ( InIn M.Sobota in Benedikt) dosegle odlično drugo mesto. S tem so se Ljutomerčanke, skupaj z ekipo InIn iz M. Sobote, uvrstile v "A" državno ligo za kadetinje kjer bodo igrale z odličnimi ekipami kot so Kajuh Šoštanj, Nova KBM Branik I., InIn M. Sobota, Ruše in Formis.

To pa  istočasno pomeni, da so se kadetinje v tem času že uvrstile med 24 najboljših ekip v državi kar je za Ljutomerski odbojkarski klub velik uspeh. Če bodo imele mlade igralke domačega kluba malo športne sreče, bi lahko bila njihova končna uvrstitev tudi boljša, oziroma bi se lahko približale najboljši uvrstitvi kadetinj ŽOK ZM Ljutomer v državnem prvenstvu Slovenije, ko so v tekmovalni sezoni 2010/2011, dosegle izjemno 8. mesto v državi. Ti uspehi odbojkaric iz Ljutomera pa kažejo na to, da sta ženska odbojka ter delo v ženskem odbojkarskem klubu v zadnjih letih na pravi poti. 

Za kadetsko ekipo ŽOK ZM Ljutomer nastopajo: Valentina Kosi, Saška Belec, Tjaša Krese, Kaja Makoter, Sara Kutnjak, Anja Lebarič, Nastja Novak, Veronika Mikl, Nuša Pušenjak, Sabina Štuhec, Maja Vrbnjak, Veronika Koščak in Nina Žunič. Trener ekipe je Boris Šmodiš.


Več v Šport