Božični koncert v DOSOR-ju

Nastop upokojenk in upokojencev iz Murske Sobote

Filip Matko, petek, 14. december 2012 ob 22:45
Zadonela je pesem

Zadonela je pesem

V knjižnici DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je petkov popoldan (14. decembra) stanovalkam in stanovalcem tega doma popestril s svojim programom božičnih pesmi Mešani pevski zbor Vladimir Močan, ki deluje pri Društvu upokojencev v Murski Soboti. Njegov zborovodja je Matija Horvat.

Po pozdravu podpredsednice Društva upokojencev Radenci, Marije Erveš, ki je bila pravzaprav pobudnica tokratnega nastopa pevk in pevcev iz pomurske prestolnice, je sledil koncert štirinajstih pesmi. Vsebina vseh je namenjena prazničnemu vzdušju okrog Božiča ( ljudska »Zaspi, zaspi«, A. M. Slomška »Večernica«, poljski napev »Uspavanka«, Gregorja Rihtarja »Vi, oblaki, ga rosite«, Franca Kimovca »Je angel gospodov«, L. Belarja »Glej zvezdice božje«, L. Cveka »Pastirci, iz spanja«, ljudska iz Črešnjic ob Krki »Glejte, glejte, kaj je tam«, Franceta Ačka »Tam stoji pa hlevček«, ljudska »Narodi, radujte se«, V. Štolcerja »Rajske strune«, Ivana Zupana »Božji nam je rojen sin«, W. A. Mozarta »Ave verum« ter Franza Gruberja / v prevodu Jakoba Aljaža »Sveta noč«). Ob slednji pesmi so se pri petju pridružili tudi številni poslušalci.

Kot povezovalka programa je bila vključena Marijana Škrilec, sicer pevka imenovanega zbora, a tudi predsednica Društva upokojencev Černelavci ter predsednica komisije za kulturo pri Pomurski pokrajinski zvezi društev upokojencev. Tako bodo nastop Mešanega pevskega zbora Vladimir Močan lahko slišali še v marsikaterem drugem domu za starejše na obeh bregovih reke Mure, ne samo v DOSOR-ju.


Več v Kultura in izobraževanje