Dobrodelnost mladega Vrelca

Mladi zbirali za prizadete po požaru

Filip Matko, torek, 18. december 2012 ob 11:58
Dobrodelni rock koncert v Radencih

Dobrodelni rock koncert v Radencih

V Radencih je Mladinsko društvo Vrelec, ki ga kot predsednik vodi Marko Novak, organiziralo že tretjič tradicionalni humanitarni rock koncert. Toda sobota, 15. decembra, je za mlade aktiviste bila »delovna« že od ranega jutra dalje.

V Športni dvorani Radenci se je namreč ob 10. uri pričel turnir v parketballu – košarki v dvorani, ki se ga je udeležilo osem ekip. Med temi je zmagala domača ekipa »Mladci« (Radenci) pred ekipo »Žilavi« (Radenci/Murska Sobota) ter pred ekipo »Pet do pol sedem« (Radenci/Murska Sobota) itd. Imenovane tri ekipe so prejele pokale ter denarno nagrado, a medalje in praktične nagrade so prejeli najboljši trije v metanju trojk: 1. Miran Gomboc (Radenci), 2. Mihael Karas (Murska Sobota), 3. Eva Mijatović (Radenci) itd. Istočasno so med turnirjem zbirali prostovoljne denarne prispevke za družino iz Radenec, ki ji je 10. decembra letos požar uničil hišo. S tem so nadaljevali tudi še popoldne ter zvečer, ko se je v Športni dvorani Radenci ob 20. uri pričel tradicionalni humanitarni rock koncert.

Nastopile so naslednje glasbene skupine: The Equasion (Murska Sobota), Strike A Fire (Gornja Radgona), After End (Radenci) in Megalopolis (Gornja Radgona/Radenci). V odmoru oziroma predahu se je predstavil še reper Mali Šurda iz Radenec. Po oceni organizatorjev iz Mladinskega društva Vrelec Radenci je bil obisk koncerta zadovoljiv, zabava je trajala vse do 2. ure zjutraj v nedeljo. Skupno so za ogroženo družino po požaru zbrali 1115 evrov.


Več v Družabno