Teleing že tretje leto zapored denar namenil v dobrodelne namene

Podjetje leto zaključuje uspešno, znesek vseh izvedenih investicij v tekočem letu pa bo večji od 850.000 evrov brez DDV

Prlekija-on.net, torek, 18. december 2012 ob 17:431
Pri podjetju Teleing, so se že tretje leto zapored odločili, da sredstva, ki bi jih sicer namenili za prednovoletni sprejem in nakupu novoletnih poslovnih daril, namenijo Zvezi prijateljev mladine Slovenije.

Na ta način želijo pomagati otrokom z območja Pomurja in Podravja, ki so pomoči potrebni. Ob tej priložnosti so v Ljutomeru pripravili novinarsko konferenco, kjer je Janez Smolkovič, direktor podjetja Teleing, Jožici Mikič Horvat, predstavnici Zveze prijateljev mladine Slovenije, predal ček v vrednosti 3.000 evrov.

Sredstva v višini 3.000 evrov, bodo namenjena reševanju eksistenčnih težav otrok v šestih družinah z območja Pomurja in Podravja. Na ta način podjetje Teleing, ki je močno vpeto v lokalno okolje, že tretje leto zapored namenja sredstva pomoči potrebnim namesto za poslovna darila ob koncu leta. Donacijo v višini 3.000 evrov so nakazali Zvezi prijateljev mladine Slovenije, ki je na podlagi mnenj Centrov za socialno delo predlagala šest družin iz območja petnajstih občin, katerim bodo sredstva v celoti namenjena.

Letos zaposlili 3 nove delavce
Teleing prav tako uspešno zaključuje poslovno leto, saj so prihodke od prodaje povečali za več kot 15 odstotkov. V letu 2012 so dodatno zaposlili še 3 sodelavce, tako da jih je sedaj 29 redno zaposlenih.

V Teleingu so se odzvali tudi na novembrske poplave, tako so mesecu novembru nakazali donacijo občini Gorišnica v višini 1.000 evrov, kot pomoč za odpravo posledic katastrofalnih poplav. Na področju 15 občin, kjer Teleing ponuja svoje storitve so novembrske poplave reke Drave prav v občini Gorišnica povzročile največ škode.

Z akcijo "Poveži se", sestavili štiri delujoče računalnike
Že od leta 2008 pa čez vse leto izvajajo dobrodelno akcijo "Poveži se". V tej akciji zbirajo staro računalniško opremo. Obnovijo in sestavijo uporabno in jo podarijo tistim, ki si je ne morejo kupiti, za vso ostalo opremo pa so poskrbeli za ekološko neoporečno odlaganje. V letošnjem letu so zbrali 22 računalniških monitorjev, 9 računalniških ohišij, 4 tipkovnice in 3 tiskalnike. Velik del zbrane opreme je bil sicer neuporaben, zato so jo oddali v nadaljnjo predelavo in na ta način zagotovili, da neuporabni deli opreme niso končali nenadzorovano v naravi. Uspeli pa so sestaviti štiri delujoče računalnike, katere so podarili tistim, ki si jih sami na morejo kupiti.

Podjetje Teleing je tudi drugače vpeto v lokalno okolje. Tako so že drugo leto glavni sponzor ŽNK Teleing Pomurje Beltinci, kij e v prejšnji sezoni osvojil naslov državnih prvakinj. Po svojih močeh pa pomagajo tudi drugim društvom, tudi z Društvenim paketom, ki so ga začeli ponujati v letu 2011 in v katerem neprofitnim društvom zagotavljajo storitve televizije, interneta in telefonije za 9,99 evrov mesečno.

Letos za 15 odstotkov več prihodkov kot lani
V Teleingu bodo uspešno zaključili poslovno leto 2012. Ustvarili bodo za več kot 15 odstotkov več prihodkov kot v letu 2011. Rast prihodkov je posledica predvsem rasti števila njihovih naročnikov širokopasovnih storitev elektronskih komunikacij. Ves dobiček in sredstva, ki jih uspejo pridobiti na razpisih, vlagajo v gradnjo lastnih optičnih omrežij in v omrežno opremo za zagotavljanje širokopasovnih storitev. Delno pa investicije financirajo tudi z dolgoročnimi krediti., saj se zavedajo, da naložbe pomenijo njihov obstanek na zelo konkurenčnem trgu telekomunikacij.

V letu 2012 so v podjetju Teleing dosegli zastavljene cilje in uspešno zaključili načrtovane investicije. Tudi letos so vsa razpoložljiva sredstva investirali v gradnjo optičnih omrežij in omrežno opremo na področju vseh petnajstih občin, kjer ponujajo svoje storitve. Vsi obračuni za leto 2012 še niso zaključeni, bo pa znesek vseh izvedenih investicij v tekočem letu večji od 850.000 evrov brez DDV.

Med večjimi uspešno zaključenimi investicijami v letu 2012 so:
  • Zamenjava obstoječih centralnih terminacijskih naprav za kabelske modeme z najsodobnejšimi EuroDOCSIS 3.0 napravami, kar jim bo omogočilo ponudbo paketov širokopasovnega dostopa do interneta v kabelskih omrežjih s prenosnimi hitrostmi 100 Mbit/s in več.
  • Nadgradnja obstoječih omrežij kabelske televizije z brezžičnimi WiFi vstopnimi točkami in pričetek ponudbe konvergenčnih fiksno-mobilnih storitev elektronskih komunikacij Teleing d.o.o. Z navedenim projektom so uspešno kandidirali na Javnem razpisu za sofinanciranje manjših začetnih investicij in subvencioniranje obrestne mere za bančne kredite v mikro, malih in srednje velikih podjetjih v Pomurski regiji (Uradni l. RS, št. 47/12, z dne 22.6.2012) in pridobili 40.500 evrov nepovratnih sredstev ter 94.500 evrov ugodnega kredita s subvencionirano obrestno mero.
  • Zaključitev posodobitve obstoječega omrežja KKS Ptuj v sklopu katere so zgradili hrbtenično optično omrežje na področju mesta Ptuj in pričetek gradnje novega optičnega omrežja na področju MO Ptuj, kjer tovrstnega omrežja še ni zgrajenega in je bil izražen interes občanov za priklop na omrežje.
  • Zaključitev I. faze posodobitve obstoječega omrežja KKS Beltinci v sklopu katere je bilo zgrajeno novo primarno optično omrežje med vsemi vasmi v občini Beltinci.
  • Nadaljevanje gradnje kabelske kanalizacije za optiko sočasno z gradnjo druge komunalne infrastrukture na področju vseh 15 občin, kjer Teleing ponuja svoje storitve.
  • Nova Info točka na Ptuju, na Slovenskem trgu 1, ki je bila slavnostno odprta v mesecu juniju 2012
V mesecu oktobru so pričeli ponujati tudi mobilno telefonijo in tako zaokrožili asortiman njihovih telekomunikacijskih storitev s celotnim naborom fiksnih in mobilnih telekomunikacij po zelo konkurenčnih cenah.

V Teleingu tudi v naslednjih letih načrtujejo nadaljevanje z investicijami v lastno optično omrežje. Do leta 2020 načrtujejo, da bodo v celoti nadomestili obstoječa bakrena omrežja kabelske televizije z novim optičnim omrežjem. Obstoječim naročnikom v omrežjih kabelske televizije, ki so s svojimi sredstvi enkrat že financirali gradnjo omrežij kabelske televizije želijo zagotoviti preklop na optično omrežje po zelo ugodnih pogojih.



Več v Gospodarstvo