Močan veter podiral drogove in drevesa ter odkrival strehe

Hitrost vetra je sredi dneva občasno presegala 70 km/h

Prlekija-on.net, torek, 25. december 2012 ob 09:135
Veter je ponekod podiral drevesa

Veter je ponekod podiral drevesa

V torek, 25. decembra, je predvsem na Štajerskem in v Prekmurju, kjer je bil izdan tudi oranžni alarm, ter v višjih legah Notranjske in Kočevske pihal močan jugozahodnik. Hitrost vetra je sredi dneva občasno presegala 70 km/h, v višjih legah pa tudi 100 km/h.

Veter je povzročil tudi precej preglavic. V novem naselju v Lukavcih se je nagnil drog električne napeljave, električni drog je na cestišče obvisel tudi v Bučečovcih.

Nad Prešernovo cesto v Ljutomeru se je nagnil telefonski drog, na Jeruzalemu pa je električni drog obvisel na cestišču. V Sitarovcih se je podrl drog električne napeljave, na Cvenu se je podrlo drevo na cestišče, zaradi okvare pa so ostali tudi brez električne energije. V Precetincih je viseči drog električne napeljave ogrožal tri stanovanjske hiše.

V Precetincih je viseči drog električne napeljave ogrožal tri stanovanjske hiše, v Babincih pa so zaradi okvare ostali brez električnega toka. Na Stari Cesti je odkrilo ostrešje stanovanjske hiše, ostrešje stanovanjskega objekta v Radomerju, Zgornjem Kamenščaku, Radomerščaku in dve ostrešji v Mekotnjaku. Podrlo se je drevo in padlo na cestišče na Spodnjem Kamenščaku. Posredovali so gasilci PGD Ljutomer, Mekotnjak - Stara Cesta in Radomerje.

Ljutomerski gasilci so posredovali tudi na cesti Branoslavci-Zgornji Kamenščak, kjer je podrlo drevo, ki so ga odstranili.

V Svetem Juriju ob Ščavnici je odkrilo del pločevinaste strehe na stari občinski stavbi. Gasilci PGD Sveti Jurij ob Ščavnici so ob pomoči krovca namestili in pritrdili pločevino. V Svetem Tomažu je odkrilo ostrešja treh stanovanjskih hiš, kjer so posredovali gasilci PGD Koračice in prekrili ostrešja. Gasilci PGD Pršetinci pa so prekrili dve strehi na stanovanjskih objektih in gospodarsko poslopje ter stabilizirali telefonski drog v Pršetincih.

Zaradi močnega vetra sta se podrli drevesi in padli na Dobravsko ulico, drevo pa se je podrlo tudi na ulico Ob ribniku v Ormožu. Posredovali so gasilci PGD Ormož.

Močan veter je nagnil drog električne napeljave tudi na Hrašenskem Vrhu, strešnike pa je veter odnašal iz številnih stanovanjskih in drugih objektov, kjer je nastala manjša škoda.

Spodnje fotografije so iz Zg. Kamenščaka in Stare Ceste.

MILAN torek, 25. december 2012 ob 10:15

Mislec dobro fuda zgleja ka je toti veter naredja veter od Božičkovih sani.

Boško torek, 25. december 2012 ob 11:16

Hja, škoda ka je veter,


prinas je božiček niti ne moga parkerati,


pa je jih veter odnesa... Bogi bogi

Mike666 torek, 25. december 2012 ob 13:36

Bog je vernikon posla jebiveter namesto božiča hehehehe Hihihi

pravični sreda, 26. december 2012 ob 22:18

Ko malo zapiha, se lepo vidi vsa beda elektro distribucije. Šokiran Žalosten Mislec Hjooj Hudi

Da je polovica soh preperelih je itak že znano. Šokiran Žalosten Hjooj Hudi

Kilometre je še golih žic, kot pred 100 leti. Šokiran Šokiran Šokiran Žalosten Mislec Hjooj Hjooj Hjooj Hudi

In še najhuje je, da jih nič ne premakne, četudi občine rekonstruirajo ceste, izvajajo kanalizacijo in vodovod in se elektru ponudi, da se jim potegnejo cevi, oni nočejo. Šokiran Žalosten Mislec Hjooj Hudi Hudi Hudi

Očitno bo enkrat treba, da država udari po mizi, zamenja od zgoraj navzdol vse po vrsti in se naredi red. To ja

Elektro se obnaša, kot država v državi.

Še ena huda stvar pa je, da se v ta sistem parkirajo odsluženi kadri, ki jih nikjer nihče več ne more ponucati in tam čakajo penzijo. Šokiran Žalosten Mislec Hjooj Hudi Hudi Hudi

Verjetno se do sedaj tudi iz tega razloga ni delalo reda. Hjooj Hudi

Enkrat bo treba, kot sem omenil, dati na čevelj vse od vrha do tal. To ja Hihihi Zloba Hahaha

matrakči sreda, 26. december 2012 ob 23:28

pravični naslednič bi ti moral soho držati z jezikom da je veter ne premakne Hihihi
bi bila vsaj neka korist tudi od tebe, razen da tu neargumentirano trosiš gnojšnico po vsemu.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Narava