Ljutomerčanke premagale močno ekipo iz Črne na Koroškem

Pomembna zmaga Ljutomerčank pred krajšimi počitnicami

Jože Makoter, torek, 25. december 2012 ob 10:06
Ljutomerčanke po zmagi

Ljutomerčanke po zmagi

V 3. državni ligi za odbojkarice je bilo v soboto, 22.12.2012 odigrano 13. kolo prvenstva ter s tem tudi zaključen prvi del v sezoni 2012/2013.

Po porazu v prejšnjem kolu na gostovanju v Vuzenici, so se tokrat odbojkarice ŽOK ZM Ljutomer v športni dvorani OŠ I. Cankarja v Ljutomeru, pomerile z ekipo Črne iz Koroške, ki je bila pred tekmo na prvenstveni lestvici 4 točke pred Ljutomerčankami. Tudi zaradi tega so bila pričakovanja domačink pred tekmo dokaj deljena saj so se igralke in trener zavedali, da je OK Črna zelo dobra ekipa, ki jo bo težko premagati.

A v soboto so odbojkarice iz Ljutomera številni publiki in predvsem sebi dokazale, da lahko ob pravilnem pristopu in veliki angažiranosti vseh igralk, premagajo vse ekipe v 3. državni ligi. Po izjemno borbeni igri obeh ekip, so igralke ŽOK ZM Ljutomer, tekmo na koncu dobile z rezultatom 3:1

V prvem setu so Ljutomerčanke povedle takoj na začetku ter nekaj točk razlike, ob dobri igri pri sprejemu, organizaciji napada in uspešnem zaključku napada, obdržale vse do konca seta kljub temu, da se je ekipa iz Črne dobro upirala, še posebej ob kocu seta, ko se je nevarno približala domačinkam ter dokazovala, da gre za dobro in homogeno ekipo. Set so domačinke dobile z rezultatom 25:19.

Da so odbojkarice iz Črne dobra ekipa, so dokazale v 2. setu, ko Ljutomerčankam že od samega začetka igra ni stekla. Na domači strani je bilo vse preveč napak pri sprejemu servisa zaradi česar igre več ni bilo mogoče optimalno organizirati in uspešno zaključevati z napadi.  Ob tem je bilo tudi preveč napak pri serviranju tako, da so se lahko igralke Črne v tem setu razigrale ter ob dobrem serviranju ta set zasluženo dobile z rezultatom 25:17.

Ko se je številna publika že spraševala ali se bodo domače igralke znale v tretjem setu igralsko spet dvigniti, je bilo takoj po začetku seta opazno, da domačinke spet igrajo zavzeto in, da kljub občasnemu vodstvu Črne, želijo ta set dobiti. Igra domačin je bila spet odlična saj so ob dobrem sprejemu odlično igrale tudi v napadu, kjer je tokrat dobro delovala naveza Makoter Lare in Barbare Petek. Ob dobri igri tudi vseh ostalih igralk, je bil ta set zanesljivo dobljen z rezultatom 25:16.

V četrtem setu se je nadaljevala igra iz tretjega seta, ko sta se obe ekipi izmenjavali v vodstvu. V tem setu smo gledali res dobro odbojko, ko je borbenost obeh ekip v obrambi, napadu in drugih elementih igra, dvignilo na noge tudi publiko. V tem setu je bilo opazno, da bo o zmagi odločala vsaka poteza ter da bo zmaga tista ekipa, ki bo naredila manj lastnih napak. Ob nekaterih res vrhunskih zaključkih napadov so se domačinke proti koncu seta nekako le odlepile od nasprotnic ter ta razburljivi set dobile z rezultatom 25:18. Veselje po zmagi nad res dobro ekipo iz Črne pa je bilo seveda izjemno.

Za prikazano igro v zadnjem kolu pred kratkimi prvenstveni počitnicami, si Ljutomerčanke zaslužijo vso pohvalo. Pohvaliti je tudi trenerja, ki je znal pravočasno jemati tehnične odmore ter uspešno motivirati igralke, da so vztrajale tudi, ko jim ni šlo. Ljutomerčanke se med 14 nastopajočimi ekipami nahajajo na 6 mestu prvenstvene lestvice. 

Ljutomerčanke so nastopile v postavi: Kovačič Tjaša, Makoter Lara, Mihorič Monika, Brenčič Anja, Petek Barbara, Lašič Nuša, Vozlič Sara, Kosi Valentina, Belec Saška in Makoter Kaja. Ekipo je vodil Boris Smodiš.

Naslednja prvenstvena tekma v 3. DOL bo 12.01.2013, ko v Ljutomeru gostuje drugouvrščena ekipa iz Celja.


Več v Šport