Podali kazensko ovadbo zoper moškega, ki je v Mariboru poškodoval stacionarni radar

Moški je poškodoval stacionarni radarski sistem, s čemer je povzročil za več kot 12.000 evrov premoženjske škode

Prlekija-on.net, ponedeljek, 7. januar 2013 ob 15:051
Policija

Policija

Policisti PP Maribor II so 4. januarja, podali kazensko ovadbo zoper 34-letnega moškega iz Maribora. Moški je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari po členu 220/I Kazenskega zakonika, s tem, ko je 23. oktobra lani, okoli 0.05, v križišču Ceste Proletarskih brigad in Ljubljanske ulice v Mariboru, na kovinskem ohišju stacionarnega radarskega sistema poškodoval kovinska vratca.

Na zunanji in notranji strani ohišja je zanetil ogenj in tako poškodoval stacionarni radarski sistem, s čemer je povzročil za več kot 12.000 evrov premoženjske škode.

Ne bodo izdajali plačilnih nalogov
Medtem pa medobčinski inšpektorat in redarstvo Maribor do zaključka nadzora in podaje končnega mnenja pristojnih institucij ne bo izdajal plačilnih nalogov kršiteljem, ki jih je mariborski radarski sistem zabeležil, ko so oktobra lani po mestu postavili več stacionarnih radarjev.

V prvih dveh mesecih meritev je bilo sicer skupaj evidentiranih 68.757 prekoračitev hitrosti, prekoračitve nad 10 km/h - globa in kazenske točke - pa predstavljajo približno 12 odstotkov vseh prekoračitev in so v upadanju.


Več v Črna kronika