Dejan Karba in Delo prekinila sodelovanje

Karba je bil med drugim avtor zgodb o nakupu oklepnikov patria in domnevnem očetovstvu kardinala Franca Rodeta

Prlekija-on.net, sreda, 9. januar 2013 ob 11:537
Dejan Karba

Dejan Karba

Uprava družbe Delo je prekinila delovno razmerje z novinarjem Dejanom Karbo. Izvršni odbor Sindikata novinarjev Dela je zato izrazil protest zaradi postopka, kako je bilo delovno razmerje prekinjeno.

V torek so v sporočilu za javnost zapisali, da sindikat ni bil vključen v sam postopek, niti Karbi kot članu sindikata niso omogočili, da bi zaprosil za pomoč sindikata, kar je njegova absolutna pravica.

Način, s katerim je uprava prekinila delovno razmerje z Dejanom Karbo, vzbuja dvome, da razlog za prekinitev pogodbe ni bil odsotnost "sinergije za nadaljnje sodelovanje", kot navaja uprava, temveč so razlogi drugačni, morda tudi politični, so zapisali v sporočilu.

Dodali so, da je sindikat že začel izvajati postopke pravne zaščite svojega člana in bo to počel tudi v prihodnje.

Spletna izdaja Dela je poročala, da je bil Ljutomerčan Karba nepričakovano poklican na razgovor k v.d. odgovornega urednika Bojanu Budji, pogovoru pa sta se nato pridružili še članici uprave Dela Marjeta Zevnik in Irma Gubanec, ter tudi pravnica podjetja Nataša Jakiša. Ob tem je Karba podpisal sporazum o razhodu.

Karba je bil med drugim avtor zgodb o nakupu oklepnikov patria in domnevnem očetovstvu kardinala Franca Rodeta, dan pred odpovedjo pa mu je bilo prepovedano pisati komentar o reakcijah predstavnikov RKC-ja na proteste in socialno stisko državljanov, še poroča spletno Delo.


Več v Slovenija