Rogla jih navdušuje

Zimska šola v naravi šolarjev Osnovne šole Radenci

Filip Matko, torek, 15. januar 2013 ob 17:21
Smučanje na Rogli

Smučanje na Rogli

Od ponedeljka, 14. januarja, so na pohorskih smučiščih Rogle tudi učenke in učenci Osnovne šole Radenci. Gre za zimsko šolo v naravi šestošolcev in sedmošolcev.

V okviru športnih dejavnosti zimske šole v naravi je v ospredju alpska šola smučanja pod vodstvom izkušenih smučarskih učiteljev in vaditeljev. Le-ti so šolarke in šolarje iz Radenec že prvo dopoldne razdelili na posamezne skupine, skupine za začetnike in skupine za nadaljevalni tečaj smučanja. V vsaki skupini je po osem učenk ali učencev.

Vendar se vse začne z abecedo pri »a«, tudi v smučarski šoli. Poučiti se je treba najprej o skrbi za smučarsko opremo, nadalje o servisiranju in nastavitvi varnostnih vezi na smučeh, kot tudi o mazanju smuči v različnih zimskih oziroma snežnih pogojih. Učitelji oziroma vaditelji smučanja bodo skupaj s šolarji spremljali napredek vsakega posameznika v osvajanju smučarskih znanj, kajti ob zaključku enotedenskega tečaja sledi pravo tekmovanje v alpskem smučanju ter podelitev diplom za osvojeno znanje smučanja.

Po zagotovitvi spremljevalcev v tokratni zimski šoli v naravi na Rogli je že prvi dan na pohorskem snegu pri šolarkah in šolarjih požel navdušenje. Imajo se »fajn«, kljub nekoliko slabšim vremenskim razmeram. Je obilo novega, čistega in mehkega snega, da lažje in lepo »pristanejo« v njem, se poberejo in veselo ter pogumno naprej. In tako ga ne bo zmanjkalo še prihodnje tri dni.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport