Alojzu Soku očitajo zlorabo položaja

Ormoškemu županu Alojzu Soku tožilstvo očita zlorabo položaja

Prlekija-on.net, sreda, 16. januar 2013 ob 10:20
Alojz Sok

Alojz Sok

Na Okrajnem sodišču v Ljutomeru se bo ta četrtek začela sodna obravnava proti ormoškemu županu in članu izvršilnega odbora NSi-ja Alojzu Soku ter občinskemu svetniku NSi-ja Martinu Hebarju, ki jima tožilstvo očita zlorabo uradnega položaja ali uradnih pravic.

Na murskosoboškem tožilstvu so z informacijami kakšnega kaznivega dejanja bremenijo nekdanjega dolgoletnega poslanca NSi-ja skopi, z očitki v obtožnem predlogu pa se bo mogoče seznaniti na četrtkovi javni glavni obravnavi.

Sok je za RTV SLO pojasnil, da je v ozadju sodnega procesa proti njemu spor z enim izmed občanov, ki je na upravno sodišče vložil tožbo glede gradbenega dovoljenja za gradnjo kanalizacije, pločnika in razsvetljave za rastlinsko čistilno napravo v Sodincih. Po Sokovih besedah naj bi trdil, da mu bosta izgradnja kanalizacije in čistilna naprava zmanjšali vrednost njegovega premoženja.

Ormoški župan pravi, da je predlagal, da se napravi cenitev, in če bo ta dokazala, da se je vrednost premoženja zmanjšala, bo občina izplačala odškodnino, omenjeni občan pa naj bi pozneje trdil, da mu je Sok preko Hebarja obljubil 10.000 evrov, če umakne sodbo z upravnega sodišča, kar naj bi bila podlaga za obtožni predlog.

Sok je še povedal, da ne ve, s kakšnimi dokazi bo proti njemu nastopilo tožilstvo, saj nimajo nobenega resnega dokaza. Podpisal ali obljubil namreč ni nič, z občanom sta govorila le, da bo dobil odškodnino, če se bo zmanjšala vrednost premoženja.


Več v Črna kronika