PŠK Ljutomer 2 zmagali, KD Ljutomer izgubili

8. krog Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige

Prlekija-on.net, sreda, 16. januar 2013 ob 11:55
8. krog Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige, foto: Vedran Tomšić

8. krog Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige, foto: Vedran Tomšić

Minulo soboto in nedeljo, je bil odigran osmi krog Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige. KD Ljutomer so izgubili proti ekipi KK Paloma - Alfa Sladki Vrh, PŠK Ljutomer 2 pa so premagali ekipo KK Radenci, medtem ko so PŠK Ljutomer 3 bili prosti.

KK GMT Beltinci : KK Picerija Nona Lenart
69 : 58 (14:18, 24:13, 16:15, 15:12)
sobota, 12.1.2013, 18.00, OŠ Beltinci;

KK GMT Beltinci: Kukel T. 18, Vöroš 12, Fujs 11, Farkaš 9, Bojnec 7, Cör 6, Ferčak 4, Štihec 2, Ratnik 0
KK Picerija Nona Lenart: Holc 26, Keršič 11, Zlodej 8, Bauman 7, Topolnik 3, Kneževič 3, Vučkovič 0, Koletnik 0

V soboto 12.01.2013 smo v športni dvorani OŠ Beltinci odigrali 8. krog Radenske Naturelle PKL. V seriji domačih tekem, je v goste prišla ekipa iz Lenarta.
Pri domači ekipi sta manjkala Kukel M. in Zver, pri gostih pa Šijanec.
Pričetek tekme je postregel z nekoliko zgrešenimi akcijami na obeh straneh, po nekaj minutah pa so več zbranosti pokazali gostje, ki so dobro izkoristili našo nekoliko slabšo obrambo v prvi četrtini in zmedenost ob njihovi conski obrambi. Po desetih minutah igre je tako semafor kazal 4 točke v korist gostujoče ekipe s tem pa so »Picopeki« seveda napovedali ogorčen boj za morebitno presenečenje v Beltincih. Na srečo smo »Žuti« v nadaljevanju srečanja kar hitro prevzeli pobudo in sledile so minute uspešnih napadov z naše strani, padlo pa je tudi nekaj trojk. Posledično se je nekoliko prebudila tudi motiviranost v obrambi. Zaključek prvega polčasa je pripadel domači ekipi in na odmor smo tako odšli s prednostjo 7 točk.
Drugi polčas se je začel podobno kot prvi, se pravi, da so igralci Lenarta spet nekoliko bolje začeli. Nekaj časa so uspešno parirali in rezultat držali na 4-6 točk razlike, ki nam ni zagotavljal mirnega zaključka tekme. Gostje so izkoristili veliko število osebnih napak v 3. četrtini in s prostimi meti pridno polnili naš koš, vendar pa smo z nekaj protinapadi in še kakšno zadeto trojko pred začetkom odločilnih 10 minut rezultatsko prednost vnovično povišali na 8 točk. Prve minute zadnjega dela tekme smo začeli zelo dobro in z delnim izidom 6:0 stvari končno postavili na svoje mesto. Šest minut pred koncem je po vnovični trojki domačih semafor kazal že 63:49 in za trenutek se je zdelo, da bo zaključek tekme vendarle miren. Seveda pa se je, kot že ničkolikokrat zgodilo prav nasprotno in ob »black-outu« domačih, ki je trajal praktično do zadnje minute smo igralcem Lenarta, ki so z nekoliko agresivnejšo igro iz sebe iztiskali še zadnje atome moči dopustili, da so se približali na 5 točk razlike, kar pa niso znali izkoristiti do konca, saj smo potem v zadnji minuti domačini nekako vseeno še dosegli 6 točk in tako je na veselje domače publike še 4 zaporedna zmaga suvereno in brez dvomov ostala na domačem parketu dvorane v Beltincih.
Ekipi Lenarta čestitamo za borbeno in športno tekmo, sodnikom pa za dobro opravljeno delo. »Žuti« smo tako z mini serijo zmag (ki jo bomo seveda poizkušali še podaljšati) kljub nekoliko slabšemu začetku sezone, vnovič resni kandidati za gornji del lestvice in ogorčen boj za F4.  
Sestavil: Sebastjan Fujs (KK GMT Beltinci)
 
KK Paloma - Alfa Sladki Vrh : KD Ljutomer
93 : 63 (19:19, 23:11, 26:18, 25:15)
sobota, 12.1.2013, 13.00, OŠ Sladki Vrh; Kous, Juteršnik

KK Paloma - Alfa Sladki Vrh: Cehnar L. 27, Stampfer 18, Breg 13, Nerat 9, Vernik 7, Kikl 6, Pahljina 5, Cehnar G. 4, Mezgec 2, Arzenšek 2
KD Ljutomer: Nemec 23, Jakelj J. 14, Horvat 10, Miholič 7, Jakelj P. 5, Rošker 4, Mele 0

V soboto, 12.1.2013 smo se za nas ob neobičajni uri pomerili s KD Ljutomer. Tako je naneslo, da smo morali namesto na sobotno kosilo v dvorano švicat.
Uvod v tekmo je bil na obeh straneh "brutalen"... Koši so padali kot za stavo, od blizu in od daleč, iz mogočih in nemogočih položajev. Sodniški dvojec ni imel nekega velikega dela, saj je bila tekma v meji normale in dokaj športna. Četrtina se je končala s prijateljskim rezultatom 19:19.
Domačini smo bili odločeni, da si do polčasa naberemo vsaj 10 točk razlike. Na začetku je še nekako šlo, ampak korak z nami je držal Jakelj z 2 trojkama. V osmi minuti pa le končno nekaj od našega znanje in razlika je na hitro iz +2 narasla na solidnih +12 pred premorom.
V tretjo četrtino smo vstopili solidno, večali prednost, izstopal je predvsem Stampfer, ki je odigral eno izmed boljših tekem v zadnjem času v belo-modrem dresu. Konec 3/4 in na semaforju je kazalo 68:48 za domačine.
V zadnjo četrtino smo stopili dokaj sproščeno in jo dobili za 10 točk, tekmo pa končali s solidno zmago 63:93. Pohvalil bi sodnika, zapisničarje in goste, za dobro in športno tekmo.
"Tak, zaj pa te gremo v LEJNART, na sosedski derbi. Gremo malo k Picopekom, da vidimo kaj se dela tam pa da pozdravimo stare prijatelje, ki so pred sezono menjali naš dres za njihov. :) Motivacija je seveda velika na obeh straneh, tak da - PRIDITE FSI V LEJNART. :)  Pice so Gotofe. :) "
Sestavil: Mitja Vernik (KK Paloma - Alfa Sladki Vrh)
 
KD Sobota : KK Lindau
49 : 70 (17:22, 6:18, 15:14, 11:16)
sobota, 12.1.2013, 14.00, OŠ 3 Murska Sobota; Chowdhury, Mlinarič

KD Sobota: Kalamar 20, Bilič 9, Brinar 6, Lukač 6, Žigo 2, Hari 2, Melin 2, Titan 2, Miklavec 0
KK Lindau: Dominko 33, Balažic 14, Zrna 8, Novak 4, Horvatič G. 3, Svetko 2, Balaž 2, Hozjan 2, Horvatič S. 1, Pamič 1

Zaradi prestavljene tekme 7. kroga PKL, smo imeli sobočani slab mesec dni pavze. Glede na zasedbo v začetku je bilo domačinom jasno, da bodo brez skoraj celotne bekovske linije težko premagali Lendavčane vendar smo se kljub temu odločili, da se kandidatom za najvišja mesta postavimo po robu. Nenazadnje so tudi naše ambicije povezane s finalnim turnirjem in visokim končnim mestom.
V začetku so Lendavčani začeli silovito in prek Dominka ter Zrne prišli do vodstva s 9 - 2, vendar smo se sobočani hitro pobrali in v 7. minuti povedli s 14 - 12! Da se gostujočih centrov nismo smeli niti dotakniti je bilo vidno iz zraka. Bilič je že v 1. četrtini dobil 3 osebne napake, dočim na drugi strani oba centra (Balažic, Dominko) skupaj v celi tekmi vsega 3 ON (vse 3 Balažic) - pa nista bili nič ali bolj nežna kot naši centri! Gostje so težave naših centrov z ON pridno izkoriščali in polnili naš koš. Prva četrtina 17 - 22!
V drugo četrtino smo vstopili brez Biliča, saj nismo želeli tvegati glede na strog kriterij piskanja ON našim centrom, da bi ostali že v 1. polčasu brez našega najkoristnejšega igralca pod košem. V tej četrtini je Dominko sam dosegel 11 od 18 točk Lendave.
V tretji četrtini je se nadaljevalo podobno kot v 1. polčasu. Sobočani so bili tepeni vendar so se ON piskale večinoma na naši strani. Že tako smo imeli svojih težav dovolj s kratko klopjo, ko so nastopile težave z ON pa smo le stežka držali korak z fizično močnejšimi Lendavčani. V 3/4 je prišlo tudi do izključitve domačega trenerja, saj je le ta po nepravilno razveljavljeni trojki drugega sodnika, vstopil na igrišče in z nešportnim obnašanjem "prisilil" prvega sodnika tekme, da je v skladu s pravili izključil domačega trenerja. Domačini so se odločili, da poizkušajo z nečim, kar do sedaj v 5-ih sezonah nikoli nismo igrali. Postavitev v consko obrambo je bila dobra odločitev. Začeli smo dobivati skok, razlika se je "topila"...
V zadnji četrtini smo nadaljevali s consko obrambu in z delnim izidom 8 - 0 prišli na 9 točk zaostanka, vendar nam je na koncu zmanjkalo moči za kaj več. Končni rezultat 49 - 70.
Čestitke Lendavčanom za korektno in športno odigrano tekmo in jim čestitamo za zasluženo zmago. Sobočani bomo svoje priložnosti iskali na nasednjih tekmah.
Sestavil: Tomaž Dundek (KD Sobota)
 
PŠK Ljutomer 2 : KK Radenci
72 : 68 (20:18, 19:19, 14:23, 17:8)
nedelja, 13.1.2013, 14.00, ŠIC Ljutomer

PŠK Ljutomer 2: Miholič 17, Jurkovič 12, Šiškin 12, Horvat 9, Kolbl 9, Frangež 7 Kosi 6, Šumak 0
KK Radenci: Rajnar 18, Gomboc 13, Niderl 13, Jurjovič 11, Kuhar 9, Neuvirt 2, Slavič 2

Nedeljo je Bog označil za dan počivanja, a smo se odločili, da tudi na ta sveti dan, pomerimo moči v košarkaškem dvoboju,  ter demonstriramo vsem, kako se igra slaba košarka. Predvidevam, da bodo vsi, ki so prišli gledat in navijat, v bodoče bolj upoštevali Božjo modrost.
Tekma se je končala v našo prid. Ne znam točno, kako se je to zgodilo.
Ljutomerčani smo se po dolgem času zbrali v precejšnjem številu. Tudi gostje so prišli v polni postavi. »Velika« borba dveh ekip, ki se borita za zaključni turnir se je pričela nekoliko nervozno. Gostje so žogo praviloma podajali do centrov, kateri so več ali manj uspešno zaključevali, mi smo pa skušali vsiliti hitro igro z našimi tekači. Več ali manj. Nobena ekipa si do polčasa ni pridobila prevelike prednosti, tako, da smo v drugo polovico tekme vstopili s košem prednosti.
Radenčani so v drugem polčasu spremenili obrambo. Tradicionalni radgonsko - radenski bunker cona je delovala trdno. Mi smo se taki igri seveda »hitro prilagodili« in čez par minut izgubili prednost ter zaostajali za 10 točk. Vsake toliko nas je Horvat s trojkami potegnil iz minusa, tako, da smo 5 minut pred koncem bili prisiljeni igrati »presing«. Zadnjič smo to obrambo igrali 2001 na šolskem turnirju. Zadnjih pet minut ne vemo, kaj se je dogajalo. Padla je neka trojka od table, ukradli smo neko žogo, zgrešili vse proste mete, gostje niso več igrali na svoje centre in tako smo zmagali z dvema košema razlike.
Tekma je bila napeta, temu ni moč oporekati. To pa je tudi vse. Čeprav se nekaj zadnjih tekem soočamo z dokaj čudnimi odločitvami sodnikov, moram priznati, da sta v nedeljo sodnika izgledala solidno. Mogoče zato, ker smo mi izgledali slabo. Dajemo pa možnost, da se gostje s kvaliteto sojenja, ne bi strinjali.
Sestavil: Igor Šiškin (PŠK Ljutomer 2)
 
prosti: PŠK Ljutomer 3
 
9. krog:
KK Picerija Nona Lenart : KK Paloma - Alfa Sladki Vrh
sobota, 19.1.2013, 16.30, OŠ Lenart

KK Lindau : KK Radenci
sobota, 19.1.2013, 17.00, DSŠ Lendava

PŠK Ljutomer 3 : KK GMT Beltinci
sobota, 19.1.2013, 18.00, ŠIC Ljutomer

KD Ljutomer : KD Sobota
sobota, 19.1.2013, 20.00, ŠIC Ljutomer

prosti: PŠK Ljutomer 2

Lestvica: KK Lindau 13, KK Paloma - Alfa Sladki Vrh 13, KK GMT Beltinci 12, KK Radenci 11, PŠK Ljutomer 2 11, KD Sobota 9, KD Ljutomer 9, KK Picerija Nona Lenart 8, PŠK Ljutomer 3 7


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport