V bližini šole pri preprodaji prepovedane droge zalotili tri osumljence

Pri tem je eden osumljenec fizično napadel kriminalista

Prlekija-on.net, četrtek, 17. januar 2013 ob 12:35
Zasežena droga

Zasežena droga

Soboški policisti in kriminalisti so pred dnevi v neposredni bližini srednje šole v Rakičanu pri preprodaji prepovedane droge zalotili tri osumljence. Pri aretaciji je eden izmed osumljenih fizično napadel kriminalista.

Pred dnevi so soboški policisti in kriminalisti v dopoldanskem času zalotili 17-letnico, ki je na parkirnem prostoru srednje šole v Rakičanu prodala prepovedano drogo (konopljo) 20-letniku. Slednji je drogo kupil za sebe in drugega 20-letnika, ki ga je čakal v parkiranem osebnem avtomobilu v bližini.

Policisti in kriminalisti so preprodajo preprečili in vsem trem odvzeli prostost. Pri tem je osumljenec, ki je sedel v avtomobilu, fizično napadel kriminalista. Napadalca so obvladali. Pri napadu kriminalist ni bil telesno poškodovan.

Policisti so zasegli tudi prodano drogo. Mladoletni osumljenki so zasegli tudi 57 zavitkov prepovedane droge konoplje, ki je bila pakirana po 0,5 grama za prodajo. Vsem trem osumljencem je bilo po končanem postopku prekinjeno pridržanje.

Mladoletno osumljenko in kupca bodo policisti zaradi hujše oblike kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami (prodaja drog v bližini vzgojno izobraževalnih ustanov) kazensko ovadili.
Zaradi preprečitve uradnega dejanja bodo kazensko ovadili tudi 20-letnika, ki je napadel policista.

V zadnjem obdobju so soboški kriminalisti in policisti obravnavali že tri primere, kjer so osumljenci prepovedano drogo preprodajali v bližini izobraževalnih ustanov.



Več v Črna kronika