Športnika leta 2012 sta Tanja Vrbnjak in Aleš Pokrivač

Športna zveza Ljutomer je 43-ič razglasila najboljšega športnika, športnico, perspektivnega mladega športnika in športnico, športno društvo in šolsko športno društvo

Prlekija-on.net, petek, 18. januar 2013 ob 09:55
V četrtek, 17. januarja, je v Biotermah, Športna zveza Ljutomer že 43-ič razglasila najboljšega športnika, športnico, perspektivnega mladega športnika in športnico, športno društvo in šolsko športno društvo. Športnica leta 2012 je Tanja Vrbnjak, športnik pa Aleš Pokrivač.

Pozdravni govor na prireditvi je imel predsednik Športne zveze Ljutomer, Alojz Vogrinec, vse zbrane pa je nagovoril tudi direktor občinske uprave Občine Ljutomer, Tomislav Zrinski.

Še pred uradno podelitvijo priznanj najboljšim, je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, sprejela vse najboljše športnike. Sprejem si lahko ogledate v spodnjem videu.

Poleg navedenih nazivov Športna zveza Ljutomer podeljuje tudi priznanja športnikom in športnim delavcem, ki so s svojimi rezultati in delom bistveno prispevali k dviganju kakovosti športa v občini, ime naših občin pa promovirali širom dežele in vse večkrat tudi zunaj njenih meja.

Izbor najboljših je bil izveden na osnovi Pravilnika o dodeljevanju priznanj v športu, tako da so glasovali športna društva članice Športne zveze, poslušalci lokalnega radia, športni novinarji in člani predsedstva Športne zveze Ljutomer. Za nazive so lahko kandidirali športnice in športniki, člani športnih društev, ki jih povezuje športna zveza.

ŠOLSKO ŠPORTNO DRUŠTVO 2012
Po posebnem točkovanju šolskih športnih društev je vrstni red sledeč
3. mesto
ŠŠD OŠ STROČJA VAS

2. mesto
ŠŠD OŠ IVANA CANKARJA LJUTOMER

1.mesto
ŠŠD VERŽEJ - šolski šport je pomemben segment v sistemu slovenskega športa. V letu 2012 je bilo 35 šolskih športnih tekmovanj in prireditev, ki se jih je udeležilo preko 1.700 šoloobveznih otrok osnovnih šol Upravne enote Ljutomer. Učenci in učenke OŠ Veržej so v lanskem letu osvojili na medobčinskih tekmovanjih 8 prvih, 1 drugo in 3 tretja mesta ter dva naslova državnih prvakov v badmintonu. Iskrene čestitke veljajo tudi mentorju g. Antonu Štermanu in seveda vodstvu šole.

ŠPORTNO DRUŠTVO LETA 2012
Po glasovanju za športno društvo leta sta dve društvi prejeli enako število glasov, zato sta si razdelili 2. do 3. mesto in sicer
3. mesto
Kasaški klub Ljutomer – ima v Prlekiji preko 135-letno tradicijo in je še vedno eden najuspešnejših kasaških klubov v Sloveniji tako po doseženih rezultatih, kot po organizaciji kasaških prireditev. V letu 2012 so pripravili 7 kasaških prireditev. Člani KK Ljutomer so imeli 438 štartov in osvojili 74 zmag. KK Ljutomer ima tudi najuspešnejšega voznika v Sloveniji, Jožeta Sagaja ml. iz Ključarovcev

2. mesto
Nogometni klub Ljutomer – člani so prvič v zgodovini kluba uspešno štartali v III. državni nogometni ligi in so po jesenskem delu v sredini lestvice. Ekipa U-14 tekmuje v I. slovenski nogometni ligi. V tekmovanjih Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota uspešno nastopajo ekipe U-6, U-8, U-10, U-12, kadeti in mladinci.

1. mesto
Judo sekcija pri TVD Partizanu Ljutomer – ena najuspešnejših ekip, ki je na državnih prvenstvih v vseh starostnih kategorijah, všteta so tudi osnovnošolska in srednješolska športna tekmovanja, osvojila 5 naslovov državnih prvakov, 4 x drugo mesto in 14 tretjih mest. Za najmlajše kategorije so organizirali Prleško judo ligo (4. kola). Članska ekipa je tekmovala v II. slovenski judo ligi, ker so osvojili 4. mesto. V slovenskem pokalu - klubsko točkovanje, so zasedli 8. mesto v državi, kar je v zgodovini ljutomerskega juda največji uspeh doslej.

POSEBNA PRIZNANJA za športni dosežek 2012
1. BADMINTONSKA EKIPA OŠ VERŽEJ 1. MESTO DP
2. STRELSKA EKIPA ST. UČENKE OŠ I. Cankarja Ljutomer 1. MESTO DP
3. NOGOMETNA EKIPA ST. UČENCEV OŠ I. CANKARJA LJUTOMER 2. MESTO DP
4. FRANC SLOKAN - dolgoletni prizadevni športni delavec PD Ljutomer

ZAHVALA OB UPOKOJITVI
TONE FICKO - športni pedagog, upokojitev – vsa leta je služboval kot profesor športne vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča v Ljutomeru. Ob rednem delu je bil neutrudni odbojkarski delavec kot trener moških in ženskih ekip, kasneje kot odbojkarski sodnik, v zadnjih letih pa kot delegat Odbojkarske zveze Slovenije. Nepogrešljiv je bil kot član organov športne zveze, organizator športnih tekmovanj in zgledni vodja teniške sekcije pri TVD Partizanu Ljutomer. Po dolgih letih je prišel tudi čas zaslužene upokojitve, zato mu danes v imenu športne zveze izročamo posebno zahvalo za opravljeno delo.

PERSPEKTIVNI ŠPORTNIK LETA 2012
3. mesto
MATEJ TALJAN - pikado 2 x državni prvak (posamezno do 18 let in ekipno do 21 let) ter 2. mesto ekipno do 18 let

2. mesto
RENE BARBER - karate 2x1.mesto in 1x3. mesto na močnih slovenskih tu

1.mesto
NARSEJ LACKOVIČ - judo - 1. mesto DP U-17, 2. mesto Mladinske igre Alpe Jadran (Avstrija), 2. mesto slovenski kadetski pokal skupno

PERSPEKTIVNA ŠPORTNICA LETA 2012
Po glasovanju za perspektivno športnico leta, sta dve kandidatki prejeli enako število glasov, zato sta si razdelili 3. mesto in sicer
3. mesto
MAŠA ŠTUHEC - judoistka, članica Judo Kluba Ljutomer, ki je osvojila 2. mesto na državnem prvenstvu U-13
in
KAJA PEČIČ - igralka pikada, članica Športnega društva Strelec Grlava, ki je osvojila 2 x 2. mesto na državnem prvenstvu do 18 let (posamezno in ekipno) ter 1. mesto z ekipo do 21 let

2. mesto
NUŠA ŠPINDLER – mlada strelka, članica Strelskega društva Mesto Ljutomer – 3 x državna prvakinja z zračno in malokalibrsko puško (ekipno in posamezno)

1. mesto
ANA ŠTERMAN – učenka Osnovne šole Veržej, ki je v badmintonu osvojila dva naslova državne prvakinje in sicer posamezno ter ekipno.

ŠPORTNICA LETA 2012
3.mesto
LILIJANA COPOT – pikado: članica Športnega društva Strelec Grlava ekipe TOP GUN. Na ekipnem državnem osvojila 1. mesto, skupaj z Mojco Humar evropska prvakinja v dvojicah ter 3. mesto na ekipnem evropskem prvenstvu

2. mesto
BETINA IVAJNŠIČ – judo: članica Judo sekcije pri TVD Partizanu Ljutomer. Osvojila je 3. mesto na državnem prvenstvu za članice, 2. mesto na državnem prvenstvu U-20 ter 9. mesto na evropskem kadetskem pokalu na Poljskem. Je tudi kategorizirana športnica po kriterijih Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez saj ima status športnice mladinskega razreda.

1.mesto
TANJA VRBNJAK – karate: : članica karate sekcije pri TVD Partizan-u Ljutomer. Osvojila je 1. mesto na državnem prvenstvu borbe mladinke +59 kg. Sodelovala na mladinskem evropskem prvenstvu v Azarbejdžanu - žal je doživela poraz v prvem kolu. 1. mesto je osvojila v borbah na Kofukan svetovnem pokalu na Portugalskem. Ob tem še podatek, da se Tanja že pripravlja na evropsko prvenstvo.

ŠPORTNIK LETA 2012
3. mesto
JOŽE SAGAJ ml. – kasaštvo: član Kasaškega kluba Ljutomer. Dosegel 34 zmag od tega 21 v Sloveniji, 10 na Madžarskem, 2 v Avstriji in 1 v Nemčiji. Jože Sagaj ml. s svojimi nastopi v Sloveniji in tujini promovira kasaški šport, ki ima v Prlekiji že več kot 135-letno tradicijo. Je vesten in umirjen športnik, ki se ne veseli samo svojih uspehov, ampak tudi uspehov svojih sotekmovalcev.

2. mesto
PATRIK VOJSK – judo: član Judo sekcije pri TVD Partizanu Ljutomer. Osvojil je dva naslova državnega prvaka in sicer v kategoriji U-20 in na državnem srednješolskem tekmovanju. Je tudi kategoriziran športnik po kriterijih Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez saj ima status športnika mladinskega razreda.

1. mesto
ALEŠ POKRIVAČ – karate: član karate sekcije pri TVD Partizan-u Ljutomer. Na državnem mladinskem prvenstvu je med starejšimi dečki osvojil 1. mesto v katah in 2. mesto v borbah do 57 kg ter na Kofukan svetovnem pokalu na Portugalskem 1. mesto v borbah in 3. mesto v katah.



Več v Šport