Likovne delavnice v Mariboru

Radgončanka, mag. Saša Bezjak, v štajerski prestolnici

Filip Matko, petek, 18. januar 2013 ob 10:33
Likovno popoldne

Likovno popoldne

Akademska slikarka in magistra kiparstva, Saša Bezjak iz Gornje Radgone, se je odločila, da bo že v prvem mesecu letošnjega leta pričela z izvajanjem likovnih delavnic oziroma ustvarjalnic za otroke in odrasle v Mariboru. Tako bodo ta druženja organizirana ob petkih, med 15. in 20. uro v prostorih Karantene, poleg Europarka ! To so pravzaprav prostori Kulturnega društva Allegria ter Glasbeno kulturnega društva Ad libitum.

Likovne delavnice oziroma ustvarjalnice so namenjene otrokom, otroku s staršem, študentom, zelo zaposlenim in malo manj, začetnikom in tistim, ki že veliko vedo o likovnem izražanju. Saši Bezjak je največji izziv delati s tistimi, ki svet doživljajo »v slikah«. Dela s tistimi, ki čutijo, da jih likovnost zanima in tudi s tistimi , ki to samo slutijo. Prav tako s tistimi, ki so še premajhni ali drugačni, da bi sami odločali in se bodo za njih odločili starši ali skrbniki. Njeno delo se od dela kolegov, ki poučujejo likovno izražanje, razlikuje po tem, da je pristop zelo individualen. To je pomembno ali pa tudi ne. Mesečna cena za udeležbo na osmih do desetih urah delavnic je 50 evrov.

Voditeljica delavnic, Saša Bezjak, je akademska slikarka, ki je diplomirala pri prof. Metki Krašovec ter magistrirala iz kiparstva pri prof. Luju Vodopivcu. Njene izkušnje z likovno pedagoškim delom zajemajo predšolsko vzgojo (sodelovanje z Vrtcem Manka Golarja v Gornji Radgoni), osebno likovno izkušnjo z lastnima otrokoma (7 in 9 let), 12-letno poučevanje likovne vzgoje v osnovni šoli (Šentilj v Slovenskih goricah in osnovne šole v Prekmurju), sodelovanje s študenti in profesorji na Filozofski in Pedagoški fakulteti v Mariboru ter na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, intenzivno večletno delo z ljubitelji umetnosti, kot tudi 20-letno intenzivno poglabljanje znanj o likovni umetnosti ter vzporednih področij. Njeno delo zajema tudi likovno terapevtski način ustvarjanja z otroki in odraslimi.

Je uveljavljena umetnica srednjih let. Ima veliko izkušenj z razstavljanjem lastnih in drugih del (okrog 50 razstav v Sloveniji in tujini). Nazadnje sta z akademsko slikarko in profesorico Anko Krašna predstavljali Slovenijo na Cipru. Lani je z upokojeno akademsko slikarko in profesorico Metko Krašovec razstavljala v Equrni. Je članica Zveze društev likovnih umetnikov Slovenije, Društva likovnih umetnikov Maribor ter Društva likovnih umetnikov Prekmurja in Prlekije. Je aktivna tudi v domačem Likovnem društvu Gornja Radgona, kjer je lansko jesen usmerjala popoldansko likovno ustvarjanje (na priloženih slikah !). Od leta 2002 dalje ima status kulturnice, je torej samozaposlena. Njen GSM 031/769-557 ali telefon doma: 02/564-80-88.


Več v Kultura in izobraževanje