Sneženje ponehalo

Sneženje bo ponehalo, nova ohladitev pa od torka naprej

Prlekija-on.net, petek, 18. januar 2013 ob 12:40
Sneg v Ljutomeru

Sneg v Ljutomeru

V zadnjih 24 urah je ponekod po Sloveniji zapadlo tudi do 20 centimetrov snega, sneženje pa je postopno ponehalo, tudi na vzhodu države, kjer je snežilo do petkovega poznega popoldneva.

Vremenska napoved kaže, da se bo ponoči zjasnilo, v soboto pa se bo v drugem delu dneva oblačnost povečala, v noči na nedeljo pa se že obetajo prve padavine, sprva kot sneg, ki bo hitro prehajal v dež. Meja sneženja se bo v nedeljo in ponedeljek dvignila na okoli 1500 metrov nadmorske višine.

Novo ohladitev lahko nato pričakujemo od torka naprej, ko bo v sredini tedna verjetno zapadlo nekaj snega, ob koncu tedna pa kaže še na dodatno ohladitev.

Zaradi nočnega sneženja so ceste na izpostavljenih mestih lahko zasnežene in spolzke. Zato policija priporoča, da vozniki prilagodijo hitrost vožnje razmeram na vozišču in svojim sposobnostim. Tako boste pripomogli k večji varnosti drugih udeležencev v prometu in k vaši varnosti.

Težki sneg je v petek čez cesto Boreci-Logarovci tudi podrl drevo. Delavci podjetja Nograd iz Ljutomera so podrto drevo odstranili. Drevesi sta se čez cesto podrli tudi v Lomanošah, kjer sta ju odstranili delavci Cestnega podjetja Murska Sobota.

Zaradi teže snega pa se je drevo nevarno nagnilo in ogrožalo stanovanjsko hišo v Ormožu. Delavec Gozdno gospodarskega podjetja Maribor - Enota Ormož in gasilci PGD Loperšice so drevo dvignili, razžagali in odstranili.


Več v Narava