Prvi izbor za zlato lisico v Železnih Dverih

Na plano so privreli spomini na leta, ko smo v Gresovščaku imeli vlečnico in urejeno smučišče

Milan Belec, ponedeljek, 21. januar 2013 ob 14:267
Prvi izbor za zlato lisico

Prvi izbor za zlato lisico

Nedelja, 20. januarja, je privabila kar nekaj Prlekov na snežne poljane. V Železnih Dverih je potekal prvi izbor za tekmovalce, ki se bodo udeležili tekmovanja za zlato lisico. Kdaj bo tekmovanje, še ni znano. Otroška razigranost, topel čaj in dobra kühana rdečka so naredili dan še lepši.

Na plano so privreli spomini na leta, ko smo v Gresovščaku imeli vlečnico in urejeno smučišče. Takrat je ob nedeljah prišlo na smučanje tudi več sto obiskovalcev. Bili sta dve vlečnici, ki sta komaj uspeli prepeljati vse smučarske veseljake. Nepozana tekmovanja in igre na snegu.

Takrat se je smučanja naučilo veliko otrok, katere so vozili starši od blizu in daleč. Ponoviti takšne dogodke je dan danes nemogoče.

MILAN ponedeljek, 21. januar 2013 ob 20:33

To ja tak gnes pa nan je skoron sneg vničilo.Pa to nemreš vervati.

Ivek ponedeljek, 21. januar 2013 ob 22:19

Ideja je dobra, malo več domišlije pa nebi škodilo. Zlata lisica, pri Železnih dverih. lehko bi bilo za: Zloti grozd, ledeni klopotec, jagodni izbor, zlota pogača, zloti kropec, künštni Prlek. No tak dale. Samo ne magerati pohorsko lisico.

zack69si ponedeljek, 21. januar 2013 ob 23:06

Či mo što kakšne slike iz tistih časof, gda se je smučalo v Gresofčaki pa v okolici ?? či ker mo, te nej gor dene, ka mo malo obujali spomine... Milan bi mogoče ke meja.... to še je venda iz tistih cejtof, gdo je krüh vozja, pa bronja za nogometni tim.. Nasmeh lp

MILAN torek, 22. januar 2013 ob 14:36

Točno te so bili cesjti leta 1982 sen naštima čahoke ka smo začeli ravnati v Gresovščaki. Sa šen na Muro v Lotmerki pa sma z direktoron okoli pozvala,Konus,Krka,Vesna v por vürah so bili penezi za zejlo 300 m .
Naredli smo strebre pa vlečnico.Pa še eno Tomosovo smo nabavili. Na Imgradi smo odküpili rableni kiosk. In taka je grotalo smučišče Gresovščak. Še nočne vožje smo pirejali. V Kranji nan je ISKRA naredla merilno napravo povezava s kablon.Kesneje pa že bražično.
Meli smo pomursko prvenstvo v smuki pa sindilkalne igre policije,šole pa še kej.
Dere pa se je vremen obrnolo ta pa je fse šlo adijo.
Joko veseli bi bija če bi nejšli kakše slike s tistih cejtof. dobro znon ka je ednuk Branko Novok slika dere smo meli igre na snegi samo slik pa nemremo nejti.
Tistega cejta so deca pa mi uživali pa meli smo kondicije.

Legionar sreda, 23. januar 2013 ob 12:50

Ja, kak deca smo z šolo šli na športni den smučat v Gresovčak, mislin kaj je blo leta 1983 ali 84, ne ven točno. Haha Enkrat pa tudi na Juršovko, ge je tudi blo lepo urejeno smučišče, samo brez vlečnice. Samo pr nejbojši voli se več nemren spotiti, ge točno na Juršovki je to blo. Mogoče što ve?

MILAN sreda, 23. januar 2013 ob 20:42

Mislec to je bilo na toten mesti kak je zej zasipano smetišče. lp

Ivek četrtek, 24. januar 2013 ob 07:18

Na Jüršovki sen se smuča ot 1952 do 1956. Samo smo trebali štanfati. Pa skakalnico smo meli. F tistih cajtih je bilo dosti več snega, pa duže je drža. Večina smo meli smuči is neroda s kerimi se ne moglo skokati zato, ki so doj opale. Kda je Elan začeja delati lisene smuči smo lehko že bojše leteli s polkandaharon.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno