Januarski slavljenci

Rojstnodnevna prireditev v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko, četrtek, 31. januar 2013 ob 21:59
Delitev torte

Delitev torte

Zadnji dan v januarju je v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, bilo dopoldne izredno slovesno, kajti spomnili so se rojstnih dni stanovalk in  stanovalcev, ki so v tem mesecu pred mnogimi leti privekali na svet. Kar 18 je bilo slavljenk in slavljencev (Sidonija Marič, Viktor Horvat, Mursel Dautović, Antonija Šuštar, Ivan Breg, Jožica Rejc, Miro Posega, Marta Kukovec, Anton Kolmanič, Vera Kavs, Anton Šubernik, Marija Ivšek, Anton Krempl, Neža Holc, Angela Hladen, Marija Horvat, Srečko Frešer in Julij Rudaš).

V goste jim  je prišla zapet Pevska skupina Vrelec, ki deluje pri Kulturnem društvu Janko Divjak Kapela. O skupini je organizatorka slavja, gospodinja Vesna Razboršek, povedala: »Skupaj prepevajo že 13 let. V tem obdobju je skupina opravila 144 nastopov. Vsako leto sodelujejo na srečanju ljudskih pevcev in godcev v organizaciji Območne izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti Gornja Radgona. Posneli so tudi zgoščenko z naslovom "Kje so tiste stezice", s katero želijo ohraniti spomin na leta prepevanja

Ker se božični čas zaključi s Svečnico (tretji Božič) 2. februarja, so pevke in pevci na otvoritvi koncerta zapeli nekaj pesmi iz zakladnice božičnih pesmi, nato pa so sledile narodne, ko je vse na harmoniki spremljal Ivan Šoštarič. Slavljencem pa so zapeli »Vse najboljše za vas…«

Gospodinje so vsem slavljenkam in slavljencem čestitale in predale darilce – obesek za ključe ! – in sledila je torta. Posladkali so se lahko vsi zbrani v domski jedilnici, a nekateri so celo zaplesali ob zvokih harmonike. V imenu januarskih slavljenk in slavljencem se je za tokratno prireditev zahvalila Angela Hladen.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno