Na »prleški Planici« skoki do 21 metrov

ŠD Mladost iz Miklavža pri Ormožu je pripravilo tradicionalne, že osme smučarske skoke na skakalnici v Vuzmetincih, ki ji domačini pravijo tudi prleška Planica

Prlekija-on.net, petek, 1. februar 2013 ob 08:383
Osmi smučarski skoki na skakalnici v Vuzmetincih

Osmi smučarski skoki na skakalnici v Vuzmetincih

Zadnjo januarsko nedeljo, je Športno društvo Mladost iz Miklavža pri Ormožu pripravilo tradicionalne, že osme smučarske skoke na skakalnici v Vuzmetincih, ki ji domačini pravijo tudi prleška Planica. Tovrstno tekmovanje je dandanes v Prlekiji edinstveno, saj nekaterih skakalnic, ki so nekdaj v Prlekiji delovale, danes ni več oz. na njih več ne tekmujejo.

Na tekmovanje je bilo prijavljenih 14 skakalcev, ki so bili razdeljeni v štiri skupine glede na starost. V prvi skupini so bili osnovnošolci (do 15 let), kjer je nastopil samo en tekmovalec in sicer Grega Čurin. Drugo skupino so sestavljali mladinci, (od 15 do 20 let), kjer sta nastopila dva tekmovalca, Marko Šnajder in Amadej Sklepič.

Tretja skupina so bili člani (od 20 do 38 let), kjer je bilo prijavljenih pet tekmovalcev, Stanko Tušek, Grega Škripec, Tadej Janežič, Zvonko Čuš in Sašo Štampar. V četrti skupini pa so bili veterani (od 38 let naprej). V tej skupini je bilo prijavljenih šest tekmovalcev, Primož Štamol, Anton Štrucl, Stanko Čurin, Franci Kmetec, Jani Anderlič in Darko Sklepič.

Skakalci so se pomerili v treh serijah, končni rezultat pa je bil seštevek dveh najdaljših skokov.

Zmagovalci:
Osnovnošolci
Grega Čurin - 8 in 9 m

Mladinci
Marko Šnajder - dvakrat po 18,5 m

Člani
1. Stanko Tušek - 20 in 21 m - najdaljša dolžina tekmovanja v smučarskih skokih v Vuzmetincih
2. Zvonko Čuš - dvakrat po 20,5 m
3. Tadej Janežič - dvakrat po 20 m
Zmago je osvojil Stanko Tušek, saj so pravila določala, če imata tekmovalca enake seštevke dolžin, zmaga tisti, ki ima daljšo dolžino v zadnji seriji.

Veterani
1. Franci Kmetec - 18 in 16,5 m
2. Jani Anderlič - 16 in 17 m
3. Primož Štamol - 15,5 in 15 m

Zmagovalci so prejeli pokale in manjšo denarno nagrado. Nagradni sklad je bil pokrit s prijavnino desetih evrov. Podelili pa so tudi prehodni pokal Prlekije, ki ga je osvojil Stanko Tušek.

Tekmovanje si je po uradnih podatkih organizatorja ogledalo nekaj čez tristo ljudi, bilo pa je poskrbljeno tudi za osvežilne in tople napitke.

V spodnjem videu si lahko ogledate reportažo, ki bo na ogled tudi na KTV Ormož:
- petek, 1.2. ob 20h
- sobota, 2.2 ob 19h
- nedelja, 3.2. ob 20h
- ponedeljek, 4.2. ob 16h


Več v Šport