Padavine povzročile nekaj težav

V soboto so padavine zajele celotno Slovenijo

Prlekija-on.net, sobota, 2. februar 2013 ob 18:08
Voda na njivi ob cesti Žerovinci - Mekotnjak

Voda na njivi ob cesti Žerovinci - Mekotnjak

Padavine, ki so našo državo zajele v soboto, so po državi povzročile nekaj težav. Obilne padavine so bile tudi v naših krajih, po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje pa je bilo kar nekaj popljavljenih kleti in drugih objektov.

Tako so poročali, da je v Črešnjevcih meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Vodo so izčrpali gasilci iz PGD Črešnjevci. V Gornji Radgoni je voda začela zatekati v prostore Doma starejših. Na kraju so intervenirali gasilci iz PGD Gornja Radgona in odmašili z blatom zamašeno kanalizacijo. V Policah pa je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci iz PGD Gornja Radgona so na kraju ugotovili, da zaradi majhne količine vode črpanje ni potrebno.

Vremenska napoved

V Grabonošu je meteorna voda zalila klet stanovanjske hiše, gasilci PGD Grabonoš pa so izčrpali okrog 20 kubičnih metrov vode. Vodo so iz kleti stanovanjske hiše črpali tudi v Veržeju.

V Radoslavcih je meteorna voda zalila kletne prostore treh stanovanjskih hiš, gasilski dom in skladišče trgovine. Vodo so izčrpali in počistili gasilci iz PGD Ljutomer, Radoslavci in Mala Nedelja. V Cezanjevcih je meteorna voda iz obcestnih jarkov poplavila cestišče. Zemljo, gramoz in vejevje so odstranili in cesto počistili gasilci iz PGD Cezanjevci. V Noršincih je voda iz kanalizacijskega jaška začela zalivati klet stanovanjske hiše. Na kraju so bili gasilci PGD Noršinci, črpanje vode pa ni bilo potrebno.

Poplave zaradi dviga podtalnice so bile v Mihovcih, kjer je meteorna voda iz obcestnih jaškov poplavila in ogrožala 2 stanovanjski hiši. Gasilci PGD Velika Nedelja so odmašili kanalizacijski jašek, z dvorišč stanovanjskih objektov pa so prečrpali okoli 150 kubičnih metrov vode. V Miklavžu pri Ormožu pa so vodo črpali iz gasilskega doma. Gasilci PGD Miklavž, Hermanci, Ivanjkovci, Žerovinci, Hardek in Ormož so iz objekta izčrpali približno 2.400 kubičnih metrov vode. V Godenincih so gasilci PGD Središče ob Dravi postavili prometno signalizacijo na poplavljeno cestišče in očistili dva jaška.


Več v Narava