Tanja Vrbnjak na poti na Mladinsko evropsko prvenstvo v karateju v Turčiji

Članica Karate sekcije TVD Partizan Ljutomer bo kot članica slovenske mladinske reprezentance odpotovala v Turčijo

Marjan Prelog, ponedeljek, 4. februar 2013 ob 21:30
Tanja Vrbnjak in njen trener Ricardo Žibrat, mladinsko DP Žalec 2012

Tanja Vrbnjak in njen trener Ricardo Žibrat, mladinsko DP Žalec 2012

Tanja Vrbnjak, članica Karate sekcije TVD Partizan Ljutomer, športnica leta 2012 Športne zveze Ljutomer, bo v sredo 6.2.2013, kot članica slovenske mladinske reprezentance odpotovala v Turčijo v mesto Konya, kjer bo naslednji konec tedna, od petka 8.2. do nedelje 10.2 2013, potekalo jubilejno 40. kadetsko in mladinsko evropsko prvenstvo Evropske karate zveze (EKF). O tem več na forumu karate zveze Slovenije.

Tanja bo, tako kot na svojem prvem evropskem prvenstvu pred enim letom, ki je bilo februarja 2012 v Bakuju, v daljnem Azerbejdžanu, tekmovala v disciplini borbe mladinke +59kg. V minulem letu si je Tanja nabrala obilo tekmovalnih izkušenj na močnih mednarodnih tekmovanjih, marljivo se je pripravljala na vseh reprezentančnih, klubskih in individualnih pripravah. Na svoje drugo evropsko prvenstvo, tako odhaja bistveno bolje pripravljena in bolj izkušena.

Po letu 2010 prerojena Slovenska mladinska reprezentanca, ki jo pod vodstvom direktorja Branka Krambergerja, trenirajo prekaljena hrvaška trenerja Vlado Bošnjak (fanti), Josip Makovec (dekleta) ter srbski strokovnjak za kate Livius Bunda, odhaja na pot optimistično in samozavestno, saj so fantje in dekleta na zadnjih dveh evropskih mladinskih prvenstvih (2011 Novi Sad in 2012 Baku) osvojili skupno kar 9 medalj. V hudi konkurenci najboljših mladih evropskih karateistov, med katerimi mnogi trenirajo skoraj že na profesionalnem nivoju, se je zelo težko prebiti med najboljše, kaj šele na stopničke za zmagovalce, kar so sanje in želja vsakega tekmovalca...

Zaželimo vsem skupaj, posebej Tanji, srečno pot in uspešne nastope!


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport