Ljutomer med tremi finalisti za nagrado EU

Ljutomer med tremi finalisti za nagrado Evropske unije na področju trajnostnih mestnih prometnih načrtov

Prlekija-on.net, torek, 12. februar 2013 ob 09:031
Glavni trg v Ljutomeru

Glavni trg v Ljutomeru

Ministrstvo za infrastrukturo in prostor je v okviru projekta integriranega javnega potniškega prometa izvajalo aktivnosti na področju trajnostnih mestnih prometnih načrtov. Skladno z usmeritvami Evropske unije je pripravilo Smernice za izdelavo celostne prometne strategije za lokalne skupnosti, ki so bile pilotno preizkušene v Ljutomeru.

Občina Ljutomer je na osnovi izdelanih smernic in pod vodstvom projektne skupine izvajalcev naloge izdelala Prometno strategijo Občine Ljutomer z naslovom Prijazna mobilnost za zadovoljno prihodnost in se uvrstila med tri finaliste za nagrado na področju trajnostnih mestnih prometnih načrtov (poleg Občine Ljutomer še Aberdeen v Veliki Britaniji in Toulouse v Franciji). Izbor je Evropska komisija objavila v četrtek, 7. februarja. Letne nagrade se podeljujejo mestom in regijam, ki izkažejo odličnost v razvoju in udejanjanju svojih trajnostnih mestnih prometnih načrtov oz. strategij.

Nagrajenca bosta na slovesni podelitvi v Bruslju 6. marca 2013 razglasila evropska komisarja za promet, Siim Kallas in komisar za okolje, Janez Potočnik.


Več v Gospodarstvo