Maske obiskale DOSOR

Pustni obisk osnovnošolcev in študentov pri starejših

Filip Matko, torek, 12. februar 2013 ob 18:27
Maske v DOSOR-ju

Maske v DOSOR-ju

Na pustni torek je bilo zelo živahno že od jutranjih ur tudi v radenskem DOSOR-ju, Domu za starejše občane. Takoj po zajtrku so se začele pospešene priprave na napovedan obisk osnovnošolk in osnovnošolcev radenske devetletke.

Stanovalkam in stanovalcem so pri maskiranju pomagale domske gospodinje, kot tudi medicinske sestre in drugo osebje. Seveda so se maskirali tudi številni zaposleni, maskirani pa so prišli na obisk tudi upokojenke in upokojenci. Ob 10. uri so odrasle maske v sprejemni avli DOSOR-a pozdravile našemljene učenke in učence prve triade z Osnovne šole Radenci.

Enkrat mesečno so že utečeni stiki med šolarji in stanovalci DOSOR-ja v okviru tradicionalnega projekta »Nitke prijateljstva«. Tokrat je šlo kar za pustne nitke družabništva, kajti v jedilnici doma so maskirani stanovalke in stanovalci veselo pozdravili svoje mlajše prijatelje. Ti so jim, vsak razred posamič, pripravili zabavne kulturne točke, na koncu obiska pa tudi zaplesali. Seveda ob tem ni smel manjkati popularni »gangnam style«. Šolarjem pa so iz domske kuhinje postregli s obilnimi pustnimi krofi ter brezalkoholnimi napitki.

Toda pustne zabave še ni bilo konec. Po kosilu, ob 14. uri, pa so v DOSOR prišli na tradicionalni obisk še študentke in študenti, seveda maskirani. Bila je to skupina Kluba prekmurskih študentov iz Murske Sobote, ki je imela s seboj muzikanta – duhovnika s frajtonerico. Tako ni manjkalo zabave, pesmi in plesa, pa še krofe so študentje pripeljali s seboj in pogostili stanovalke in stanovalce DOSOR-ja.


Več v Družabno