Pisana ptujska pustna in karnevalska povorka

Na ptujski pustni povorki se je predstavilo več kot 4.000 udeležencev iz Slovenije, Hrvaške, Belgije, Srbije, Makedonije, Grčije in Nemčije

Prlekija-on.net, sreda, 13. februar 2013 ob 14:44
Ptujska povorka

Ptujska povorka

Pusta je že konec, zima pa še kar vztraja, saj po celotni državi sneži. Tudi na Ptuju se je končalo 53. kurentovanje, ki je letos potekalo pod sloganom Prebudi mistično v sebi. Princ karnevala, vitez dornavski Miroslav Slodnjak, je oblast vrnil ptujskemu županu Štefanu Čelanu.

Na ptujski pustni povorki se je letos v svojih opravah, kreacijah in koreografijah ter doživljanju karnevalskega duha, predstavilo več kot 4.000 udeležencev iz Slovenije, Hrvaške, Belgije, Srbije, Makedonije, Grčije in Nemčije, prav tako pa so se v svojih opravah predstavili tudi dosedanji princi ptujskega karnevala, etnografske pustne skupine z Dravsko-Ptujskega polja, Haloz in Slovenskih Goric, pihalne godbe, osnovne šole ter mnoge karnevalske skupine.

Spodaj si lahko ogledate nekaj fotografij iz uradnega sprejema in pozdrava ptujskega župana ter nagovor princa karnevala pred povorko. Udeležile so se ga tudi vinske kraljce. Gostiteljica je bila Monika Rebernišek, gostje pa Jerneja Jančar, Sandra Vučko, Tanja Vrbnjak, Alenka Valdhuber, Mojca Kren, Tjaša Metelko, Polona Čeh in Špela Borko.


Več v Družabno