Ljutomerske ekipe na dnu lestvice

11. krog Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige

Prlekija-on.net, torek, 19. februar 2013 ob 12:13
11. krog Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige, foto: Vedran Tomšić

11. krog Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige, foto: Vedran Tomšić

V 11. krogu Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige je PŠK Ljutomer 3 izgubil proti ekipi KD Sobota, v prestavljeni tekmi 10. kroga pa je PŠK Ljutomer 2 izgubil proti KK Lindau. Sledi premor v času zimskih počitnic, ljutomerske ekipe pa zasedajo šesto, osmo in deveto mesto na lestvici.

KK Paloma - Alfa Sladki Vrh : KK GMT Beltinci
86 : 59 (23:19, 20:17, 18:18, 27:5)
sobota, 9.2.2013, 17.00, OŠ Sladki Vrh; Maguša, Kous

KK Paloma - Alfa Sladki Vrh: Cehnar L. 26, Pok 20, Stampfer 11, Cehnar G. 8, Breg 6, Kikl 4, Nerat 4, Mesarič 3, Arzenšek 2, Vernik 2.
KK GMT Beltinci: Bojnec 10, Vöroš 10, Cör 9, Kukel M. 9, Zver 7, Štihec 7, Fujs 5, Ferčak 2.

V soboto, 9.2.2013, smo se v domači Tri golobčki areni pomerili z našimi krvniki iz lanskega finala KK GMT Beltinci. Če smo pred to tekmo pogledali na lestvico je bil to derbi tega kroga. Sladkogorska vročica na prvem mestu in Žuti na 3 mestu. Sodniški par Maguša in Kous je dal vedeti, da se spektakel lahko začne.

1. četrtina 23:19:
Tekmo je s polaganjem začel "King" Pok. Na drugi strani je odgovoril Voroš, s polaganjem in trojko. Beltinci so povedli s 2:5 in kasneje se je izkazalo, da je bilo to njihovo edino vodstvo na tekmi. Domačini smo preko "Rikole" Stampfer in "Hill" Gorican-Breg držali visoki tempo v napadu in obrambi in pridno polnili koš nasprotnika. V zadnjih 2. minutah pa je sledil padec igre in tako smo gostom dovolili, da se približajo.

2. četrtina 20:17:
Začeli smo zelo dobro, dosegli par lahkih košev in s tem pobegnili na +12. Minuta odmora na zahtevo gostujočega trenerja ni prinesla željenega rezultata, saj smo še vedno pridno polnili koš gostov. Kasnješi padec domače ekipe, ki je dokazano postal na tej tekmi stalnica, je spet dovolil, da so se gostje približali. Vostvo 10 točk je v zadnji sekundi s trojko izničil Voroš in tako smo na odmor odšli z rezultatom 43:36.

3. četrina 18:18:
V tej četrtini se je zbudil dvojec "Bosh" Mesarič in "Wade" Cehnar. Sicer to ni trajalo dolgo, saj je Mesko hitro dobil 5. osebno napako in tako je moral zapustiti parket Tri golobčki arene. Nadaljeval je dvojec Pok in Cehnar v napadu, ter dvojec Matej Arzenšek in Nejc Nerat v obrambi. Svoje je pod košem dodal "vlki" Cehnar in razlika je naenkrat narasla na +17 za domače. Zgleda, da smo malo zaspali, močno popustili in dovolili gostom, da so preko "Grifina" Bojneca naredilni delni rezultat 10:0 in tako končali 3. četrtino z rezultatom 61:54.

4. četrtina 27:5:
Peterka "Wade" Cehnar, "King" Pok, "Vlki" Cehnar, "Regrat" Nerat, "Hill" Breg, ki jo je domač strateg Riley poslal na igrišče je z odlično igro naredila delni izid 19:0 in s tem že praktično odločila zmagovalca "derbija". Nekaj so še dodali igralci iz klopi in s tem dokončno zabili žebelj v krsto "Žutih". Konec tekme 86:59.

V imenu KK Paloma - Alfe se zahvaljujem zapisničarski mizi, sodnikoma za dobro opravljeno delo in gostom za športno tekmo. Sedaj prihajamo na Tekmo zvezd, 9. marca pa pridemo v Soboto pozdravit "Carlose" od Tomaž Dundeka, ki so letos 1x že "bli gotofi" in vemo, da bodo spet. :) V Mursko Soboto prihajamo s sloganom: "Mi smo prišli malo". :)
Sestavil: Mitja Vernik (KK Paloma-Alfa)

KD Sobota : PŠK Ljutomer 3
64 : 32 (7:9, 25:0, 18:12, 14:11)
sobota, 9.2.2013, 18.00, OŠ 3 Murska Sobota; Zver, Zdravkovič

KD Sobota: Bilič 14, Skandali 14, Kuzmič 12, Hari 9, Kalamar 7, Titan 2, Lukač 2, Žigo 2, Melin 2.
PŠK Ljutomer 3: Govedič 17, Filipič 5, Smith 3, Robnik 3, Kupčič 2, Pavličič 2, Glavnik 0, Bogša 0, Copot A. 0, Grašič 0.

Pustna sobota se za sobočance ni začela najbolj obetavno. Po petkovih odpovedih so sledile v soboto dopoldne nove. V parih urah smo, tako kot proti Lendavi, spet ostali brez zunanje linije, tako, da spet nismo mogli odigrati tekme z vsemi najboljšimi v ekipi (za sobočance pa je tudi prišel spet čas, da začnemo na tekme hoditi malce bolj aktivno!). KD Sobota torej še proti nobeni ekipi ni mogla pokazati svoje moči in mogoče je prav tako. Bomo vsaj »presenečenje« letošnjega f4, v kolikor se bomo na njega uvrstili. Ker je Skandali za nekaj časa »zamrznil« status v klubu, smo ga vseeno bili primorani »odmrzniti« in poklicati iz »začasne košarkaške penzije«. Prošnjam se je pozitivno odzval. Za njegovo včerajšnjo vrnitev bi lahko rekli, da je Matej prišel, videl in zmagal. Trenutno zadnjeuvrščeni gostje so prišli na tekmo v lepem številu.
Že ogrevanje je nakazovalo, da smo sobočanci vsepovsod drugje, samo v telovadnici OŠ3 ne! Na srečo v prvi četrtini še ni bilo gledalcev, le hišnik in upravitelj dvorane (pa še ta dva sta po hitrem postopku »zbežala« iz dvorane) sta bila prisotna. Ob pogledu na igro bi marsikoga minila volja do košarke. Igra je bila podobna kakšni rokometni ligi, rezultat pa temu primeren. Gostje so prvo četrtino dobili z 9:7!
Glede na "žalost od igre" v prvi četrtini, v premoru med obema četrtinama niti nismo sami vedeli kaj popraviti, vedeli smo le, da tako slabo pač ne moremo igrati vseh 40 minut. Slaba predstava obojnih se je nadaljevala še naslednjih 6. minut (prava muka za gledanje). Do 4. minute druge četrtine je semafor še vedno kazal 7:9, potem je Skandali takoj, ko je vstopil v igro, zadel trojko za 10:9. Do 6. minute je potem bilo spet vse po starem, brez košev. Od 6. minute naprej pa sta Skandali (v 2/4 trojke 3/3) in Kuzmič bila nezgrešljiva v napadu, gostje pa so se še naprej mučili v napadu in še naprej grešili. Sobočani smo na koncu to izkoristili in dobili četrtino z rezultatom 25:0 (zadnje 4 minute 22:0), ter na polčas odšli z +23 (32:9).
V drugi polčas smo vstopili zadovoljni predvsem z zaključkom 2/4. Želeli smo nadaljevati s takim tempom, vendar smo se na trenutke preveč »sprostili« in delali nepotrebne napake. Gostje, predvsem po zaslugi včeraj odličnega Govediča, niso dovolili sobočancem, da bi se oddaljili na več kot 30 točk razlike. Po 3/4 je bil rezultat 50:21 in zmagovalec praktično že odločen.
Zadnja četrtina je bila zgolj formalnost. Domačini smo preizkušali različne taktične variante za nadaljevanje prvenstva, gostje pa so se še naprej borili in domačinom še naprej niso dovoljevali kakšnega pretiranega večanja razlike. Z izjemo 2/4 so bili gostje v ostalih treh četrtinah enakovreden nasprotnik domačinom. Končni rezultat 64:32.
Prvih 16. minut včerajšnje tekme je najbolje, da pozabimo (gostje pa kar celi prvi polčas) in se osredotočimo v naslednje kroge. Po dveh lažjih nasprotnikih (realno gledano smo ti dve tekmi morali dobiti), nas sedaj čaka serija težkih tekem z nasprotniki, ki so direktni konkurenti za finalni turnir PKL. Cilj je jasen in enostaven - zmagati vse naslednje nasprotnike, začenši z lanskimi prvaki KK GMT Beltinci v  t.i. »dvorani luči« (glede na to, da smo v Sladkem Vrhu tudi igrali v čudni svetlobi (»dvorana luči II«) in izgubili, upam, da bo tokrat bolje). V začetku marca nas najprej čaka tradicionalni derbi z KK GMT Beltinci, nato pa še t.i. »novodobni El Classico« (glede na podobno dogajanje kot je bilo leta 2000 ko je v nogometu iz Barcelone v Real prestopil takrat eden najboljših igralcev na svetu - Figo, je letos bilo podobno z enim najboljših igralcev PKL - Pokom, kateri ni želel podaljšati pogodbe s KD Soboto in je raje prestopil k Štajercem in povzročil nemalo nemira v klubu, katerega ustanovitelj je tudi sam) z letošnjimi prvimi favoriti lige, ekipo KK Paloma - Alfa iz Sladkega Vrha (vabljeni 9.3. ob 18.00 na OŠ3)!
Sestavil: Tomaž Dundek (KD Sobota)

KK Radenci : KK Picerija Nona Lenart
95 : 49 (23:9, 20:19, 30:3, 22:18)
sobota, 9.2.2013, 19.00, ŠD Radenci; Bilič, Glavnik

KK Radenci: Rajnar 26, Niderl 18, Jurjovič 14, Kuhar 14, Gomboc 12, Šijanec 9, Belak 2, Koren 0, Leben 0.
KK Picerija Nona Lenart: Farkaš 16, Dokl 8, Zlodej 5, Turk 4, Koletnik 4, Holc 4, Bauman 4, Vučkovič 2, Keršič 2, Kneževič 0.

Na pustno soboto sta v Areni Radenci tekmo 11. kroga Radenska Naturelle PKL igrali ekipi KK Radenci in KK Picerija Nona Lenart. Obe ekipi sta bili precej številčni, na tribunah se je zbralo kakih 80 gledalcev.
Tekmo smo bolje začeli domači in hitro povedli z 10 točkami razlike. Igra je potekala predvsem pod koš, kjer sta kraljevala Rajnar in veteran Jurjovič, kateri je imel bučno podporo skupinice svojih navijačev. Četrtina se je končala z rezultatom 17:8.
V drugi četrtini smo premešali peterko in v igro so vstopili prav vsi igralci KK Radenci. Opaziti je bilo 5. minutni mrk v naši igri, nekaj zaporedoma izgubljenih žog v napadu in dobljenih košev iz slabe obrambe. Vseeno smo končali četrtino v svojo korist, z rezultatom 20:19.
Po 5. minutnem odmoru smo "malo jezni" šli v nadaljevanje tekme z namenom, da popravimo slab vtis iz konca prvega polčasa. To nam je z dobro consko obrambo tudi uspelo, saj smo se "razleteli" po igrišču, ter zadeli nekaj lepih metov od daleč. Domači publiki se je prvič predstavil naš nov igralec Jernej Šijanec, ki je prišel v našo ekipo prav iz ekipe "Picopekov". Rezultat tretje četrtine je bil 30:3.
Prednost pred zadnjim delom je bila že tako velika, da ni bilo bojazni za zmago, tako, da smo lahko z malo nižjim ritmom, vendar zanesljivo, dobili tudi to četrtino z 22:18. Ob koncu tekme je kazal semafor 95:49, torej velikih 46 razlike, kar kaže na lahko zmago, vendar pa moram vseeno pohvaliti goste iz Lenarta "na dobri igri in lepih potezah".
Pohvaliti gre domače navijače, ki so kljub pustni soboti prišli navijat, prav tako oba sodnika za korektno sojenje (gostje so se sicer jezili glede sojenja), od igralcev pa bom izpostavil odličnega Jurjoviča, "povratek" Smoljota ter dober, skoraj 100% debi Nejca Šijanca.
Sledil je dooooolgi after, na katerem smo tudi "zmagali" :)
Sestavil: Miran Gomboc (KK Radenci)

PŠK Ljutomer 2 : KD Ljutomer
nedelja, 7.4.2013, 12.00, ŠIC Ljutomer

prosti: KK Lindau

1.Prestavljena tekma 10. kroga Radenska Naturelle PKL:

KK Lindau : PŠK Ljutomer 2
83 : 59 (17:8, 18:14, 20:20, 28:17)
sobota, 9.2.2013, 17.00, DSŠ Lendava; Chowdhury, Kuster

KK Lindau: Dominko 26, Hozjan 14, Balažic 14, Žalik 9, Novak 6, Balaž 6, Zrna 6, Horvatič S. 2, Svetko 0, Horvatič G. 0, Pamič 0.
PŠK Ljutomer 2: Šiškin 22, Kolbl 12, Jurkovič 10, Šumak 6, Zemljič 6, Kosi 3.

Ljutomerčani so v Lendavo prišli le s 6 igralci, z namero, da odigrajo dobro tekmo in dokažejo, da znajo igrat. To jim je povsem uspelo, saj smo domačini kljub dogovoru, da bomo igrali odgovorno in dovolj agresivno tekmo igrali brez žara in preveč rutinsko. V prvi četrtini smo domačini s trojko in nekaj zapovrstnimi koši naredili razliko 9 košev, kar pa ni zadostovalo za mirnejše nadaljevanje tekme. Gostje so s kombinatorno igro ter dobro obrambo in s pomočjo naše raztrgane in nepovezane igre uspeli četrtino odigrati enakovredno ter v polčasu zaostali le 13 točk. Kljub dogovoru, da bomo v igro vstopili bolj odločno, smo v tretji četrtini težko dosegali točke, nasprotnikom pa dovolili, da so se razigrali. Četrtina je bila izenačena. Daljša klop in nekoliko boljša igra je v zadnji četrtini odločila tekmo v našo korist. Srečanje je bilo za nas eno takšnih, ki jih želimo čim prej pozabiti, gostom pa čestitamo za fer in borbeno igro.
Sestavil: Velimir Horvatič (KK Lindau)

12. krog:
PŠK Ljutomer 3 : KK Radenci
sobota, 2.3.2013, 14.00, ŠIC Ljutomer;

KD Ljutomer : KK Lindau
sobota, 2.3.2013, 16.00, ŠIC Ljutomer;

KK Picerija Nona Lenart : PŠK Ljutomer 2
sobota, 2.3.2013, 16.30, OŠ Lenart;

KK GMT Beltinci : KD Sobota
sobota, 2.3.2013, 18.00, OŠ Beltinci;

prosti: KK Paloma - Alfa Sladki Vrh

Lestvica: KK Paloma - Alfa Sladki Vrh 19, KK Lindau 17, KD Sobota 17, KK Radenci 16, KK GMT Beltinci 15, PŠK Ljutomer 2 13, KK Picerija Nona Lenart 11, KD Ljutomer 11, PŠK Ljutomer 3 10


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport