Na 63. občnem zboru PGD Gresovščak izvolili novega poveljnika

Po štiridesetih letih poveljevanja operativi je Milan Hunjadi predal zadolžitve novo izvoljenemu poveljniku Miranu Stajnko

Srečko Lukovnjak Kramberger, sreda, 20. februar 2013 ob 12:122
Zahvala za 40 let

Zahvala za 40 let

Člani PGD Gresovščak smo se zbrali na 63. občnem zboru, ki je potekal v dvorani Turistične kmetije Frank-Ozmec v Slamnjaku, kateri pa predstavlja prelomnico v operativnem delu društva. Ker se je prejšnjim organom iztekel mandat je to bil volilni zbor članstva. Društvo deluje v KS Železne Dveri in pokriva sedem vasi.

Po štiridesetih letih poveljevanja operativi je Milan Hunjadi predal zadolžitve novo izvoljenemu poveljniku Miranu Stajnko. Društvo ima 92 članov od tega 36 operativcev. Letos sta dva člana končala izobraževanje za nosilca dihalnih aparatov, dva pa se pravkar izobražujeta za vodjo enot. Lansko leto je imelo društvo eno intervencijo, kar je odraz uspešnega dela na področju preventive in ozaveščanje prebivalstva s poudarkom na upoštevanju pogojev uporabe odprtega ognja v naravnem okolju. V zadnjem pet letnem obdobju smo imeli 13 intervencij.

Zanimive podatke nam je podal v poročilu o svojem delu prejšnji poveljnik Milan Hunjadi, ki se je v svojem dolgoletnem delu v operativi srečal s 142. intervencijami v društvu. V času njegovega aktivnega dela v društvu se je zgradil nov gasilski dom, nabavila se je nova MB Zigler 8/8, zamenjalo se je vozilo Tam 4500 za TAM 5500 in nabavilo novo orodno vozilo GV – 1. Skozi ves mandat pa so se operativci redno izobraževali po programu, izvajale so se tudi vaje, katere so nujno potrebne za dobro usposobljenega gasilca. Ni manjkalo skrbi po nabavi zaščitne opreme gasilca ter tehnične opreme operative. Obljubil je nadaljnje sodelovanje in pomoč novo izvoljenemu poveljniku.

Občnega zbora so se udeležili predstavniki sosednjih gasilskih društev in podžupan Občine Ljutomer Janez Vencelj. V letošnjem letu smo si v planu zadali številne zadolžitve; letni pregled desetin, delo z mladimi, čistilna akcija, pohod s piknikom, izobraževanje članstva, sodelovanje s sosednjimi društvi, posebej z društvom iz Zagorja – mesto s katerimi sodelujemo vrsto let. Novo izvoljeno vodstvo pa si je zadalo tudi popraviti določene pomanjkljivosti preteklega mandatnega obdobja.


Več v Kultura in izobraževanje