51-letnik nezakonito posedoval več kosov orožja, nabojev in druge opreme

Pri moškem na domu so našli tudi dve kanji, kateri je na kraju prevzela inšpektorica VURS

Prlekija-on.net, četrtek, 21. februar 2013 ob 14:371
Policisti Policijske postaje Ptuj, so z zbiranjem obvestil prišli do informacije, da 51-letni moški iz okolice Ptuja poseduje večjo količino orožja, za katerega posest nima ustrezne listine ter tako v torek, 19. februarja, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča na Ptuju opravili hišno preiskavo na njegovem domu.

Moški se je skril v hiši in se na daljše zvonjenje, trkanje in pozivanje ni odzival. Policisti so zato skladno z odredbo za opravljanje hišne preiskave nasilno vstopili v hišo. Ko so prišli na podstrešje, je moški napadel policiste in jih skušal udariti, zato so uporabili prisilna sredstva – fizično silo in sredstva za vezanje in vklepanje, ter moškega pridržali. Pri varnostnem pregledu so v žepu njegovih hlač našli več nabojev različnih kalibrov.

Pri hišni preiskavi so našli štiri lovske puške in več kot tisoč nabojev, več daljnogledov in nožev, radijski zvezi, 18 čeljusti srnjadi in druge predmete. Predmete so zasegli. Našli so tudi ptici (kanji), kateri je na kraju prevzela inšpektorica VURS in ju predala Zatočišču za prosto živeče živalske vrste na Muti v nadaljnjo oskrbo. Inšpektorica nadaljuje s postopkom.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, zaradi suma storitve kaznivih dejanj Nezakonit lov, Tatvina in Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi pa bodo zoper moškega podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu.

TUNČEK sreda, 27. februar 2013 ob 18:15

Toti je bija provi jager !!! Vuuhuu Hehe

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika