V Ljutomeru gostovala iskreno neotesana komedija za odrasle

Kako se motek rdeče niti večera odvije, je odvisno tudi od občinstva, ki je vključeno na nadvse spoštljiv, a hkrati tudi iskreno neotesan način

Prlekija-on.net, ponedeljek, 25. februar 2013 ob 15:44
Moja nit je rdeča

Moja nit je rdeča

V sredo, 20. februarja, se je občinstvo v Domu kulture Ljutomer, nasmejalo klovnski komediji za odrasle v izvedbi Eve Škofič – Maurer in v režiji Maje Dekleva Lapajne z naslovom Moja nit je rdeča.

Sodobna klovnska predstava, ki vdene nit humorja v šivanko poetike, je vstopnica v svet doživetij in odnosov, ki se jim v vsakdanjem življenju ne moremo predati. S pomočjo rdečega noska, najmanjše maske na svetu, se Eva Š. Maurer potopi v fantazije različnih ženskih vlog, o katerih vsi po malem sanjarimo, a jih v resničnem življenju ne moremo združevati.

Tokrat je dovoljeno hkrati biti zagrizena vohunka, spolno prebujena deklica, kičasta patriotka, nevesta brez ženina, noseča baletka in osamljena predmenopavzna gospa. Zgodbe osmih junakinj so uprizorjene skozi prizmo humorja in parodije. Kolaž odrskih žanrov v predstavi dopolnjujejo odlični pevski vložki in koreografije, zaradi katerih se gledališko delo občasno prevesi v koncertni dogodek, kabare, baletno predstavo ali celo burlesko.

Kako se motek rdeče niti večera odvije, je odvisno tudi od občinstva, ki je vključeno na nadvse spoštljiv, a hkrati tudi iskreno neotesan način.


Več v Kultura in izobraževanje