V eksploziji plina poškodovanih več ljudi

Eksplozija je naredila veliko škodo, poleg popolnoma uničenega stanovanja je poškodovanih še pet drugih stanovanj in 13 avtomobilov

Prlekija-on.net, četrtek, 28. februar 2013 ob 22:51
Eksplozija je naredila veliko škodo

Eksplozija je naredila veliko škodo

V četrtek, 28. februarja, okoli 21. ure, je na Postružnikovi ulici v Ljutomeru v večstanovanjskem bloku prišlo do eksplozije plina, ki je uhajal iz plinskih jeklenk. Pri tem je bilo poškodovanih sedem ljudi, med njimi tudi trije otroci.

V stanovanju, katero je v celoti uničeno, živi sama 64-letna ženska, ki je pri eksploziji bila huje poškodovana in z reševalnim vozilom odpeljana v bolnišnico. Po neuradnih podatkih naj bi šlo za poskus samomora.

Prvi na kraju dogodka dva policista in občan
Eksplozijo so slišali tudi policisti na policijski postaji, ki je v neposredni bližini kraja dogodka.

Dva policista sta takoj z gasilnimi aparati iz policijske postaje stekla do stanovanja nasproti policijske postaje, v katerem je prišlo do eksplozije. Pridružil se jima je tudi občan, ki živi v soseski. Policista sta z gasilnimi aparati v stanovanju omejila začetni požar, nato pa so skupaj iznesli hudo poškodovano 64-letno stanovalko, ki je živela sama. Poškodovanka je bila z reševalnim vozilom odpeljana v soboško bolnišnico.

Na kraj so z gasilnimi aparati pritekli še trije policisti, ki so do prihoda gasilcev omejili začetni požar. Požar so dokončno pogasili gasilci, ki so zelo hitro prišli na kraj dogodka in tako preprečili ogroženost drugih stanovanj v bloku.

Gasilci PGD Ljutomer so pogasili požar, iznesli dve jeklenki za plin, pomagali pri evakuaciji stanovalcev, pregledali stanovanja in nudili pomoč reševalcem pri prenosu ranjenih oseb. Gasilci PGD Gornja Radgona so s pomočjo avto lestve pregledali stanovanja v višjih nadstropjih glede možnosti požara in pregledovali strehe in okna na sosednjih stavbah ob morebitnih poškodbah zaradi trdih delcev, ki so ob eksploziji leteli po zraku.

Plinski jeklenki sta bili namerno odprti
Kriminalisti so z ogledom kraja ugotovili, da je eksplozija nastala zaradi uhajanja plina iz dveh plinskih jeklenk, ki sta bili namerno odprti. Motiv za to dejanje še ugotavljajo.

Zaradi dima in strupenih plinov je iskalo zdravniško pomoč več stanovalcev, med drugim tudi oba policista in občan, ki so prvi prišli na kraj dogodka.

Stanovanje popolnoma uničeno
Eksplozija je naredila veliko škodo. Poleg popolnoma uničenega stanovanja je poškodovanih še pet drugih stanovanj in 13 avtomobilov, ki so bili parkirani pred blokom. Zlomljenih je tudi več stekel v sosednjem stanovanjskem bloku.

Tuja krivda je izključena, zoper poškodovano lastnico pa bo zaradi povzročitve splošne nevarnosti podana kazenska ovadba.

Komandir Policijske postaje Ljutomer bo za občana in oba policista, ki so poškodovanko rešili iz gorečega stanovanja, predlagal za podelitev priznanja policije.

Po intervenciji se je na spletnem omrežju Facebook oglasila tudi županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, ki se je zahvalila vsem, ki so pri nesreči kakorkoli pomagali.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Črna kronika