Pomladno sonce je na Atilovo pot privabilo številne pohodnike

Pohod skupaj organizirata TD Majolika iz G. Radgone in TD Klopotec Kapela

Branko Košti, nedelja, 3. marec 2013 ob 18:57
Pohod po Atilovi poti

Pohod po Atilovi poti

Toplo in sončno pomladno vreme je na tradicionalni Pohod po Atilovi poti privabilo številne pohodnike z vseh koncev, o čemer smo se lahko prepričali iz pogovorov med udeleženci. Slišali smo lahko številne variante prleščine, kar nekaj pohodnikov pa je prišlo tudi z druge strani Mure in iz razkrižkega konca.

Začetek pohoda, katerega skupaj organizirata TD Majolika iz Gornje Radgone in TD Klopotec Kapela, je bil pri gasilskem domu v Orehovcih. Od tam so se pohodniki med delno še zasneženimi goricami preko Orehovskega in Janževega vrha sprehodili do znamenite preše na Kapelskem vrhu, domovanju TD Klopotec, kjer so jih pričakali tisti, ki so si za start pohoda izbrali to lokacijo. Po okrepčilu so se skupaj podali do kapelske cerkve Sv. Marije Magdalene in se prepričali, kako čudovit razgled se ponuja od tam.

Pot so nadaljevali do gradišča, imenovanega Atilov grad, čeprav kralj Atila tam seveda nikoli ni bil. Vneto so iskali Atilov zaklad, pri čemer se je sreča delno nasmehnila pohodnikom iz Razkrižja. Delno zato, ker so našli le pol zaklada (vino), drugi del (salamo), pa je že izmaknil nepridiprav. Pohod so nadaljevali do Vinotoča Belak - obnovljene 400 let stare zidanice z veliko leseno vinsko prešo, kjer so v prijetnem ambientu ob domači kisli juhi in dobri kapljici zaključili čudovito popoldne.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport