Z zmago nad Mursko Soboto, Ljutomer v prvo ligo

Košarkarji ljutomerske selekcije U – 14 so v kvalifikacijah za prvo ligo dvakrat premagali KK Radenska Creativ Murska Sobota

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. marec 2013 ob 10:43
KK Ljutomer U-14

KK Ljutomer U-14

Vsako pomlad se začne nova sezona lige za starejše pionirje, pred njo pa so še kvalifikacije ekip za uvrtitev v prvo ligo. Letos so Ljutomerčani po žrebu za nasprotnike dobili prekmurske vrstnike. Ti so na prijateljski tekmi pred mesecem dni Prleke gladko premagali, toda tokrat je bila zgodba drugačna.

Ljutomerčani so že na prvi tekmi, v petek 1.3.3012 v Ljutomeru igrali odlično in na koncu zasluženo slavili z 71:59. Po slabem začetku so drugo četrtino začeli dobivati skok ter prebijati nasprotnikovo obrambo in posledično dobili polčas s 37:29.  Odlično so odigrali tudi drugi polčas, ko nasprotnikom niso dovolili blizu, prednost je nekaj časa znašala že 18 točk. Da pa je bilo slavje popolno pa je z košem v zadnji sekundi tekme poskrbel Rok Gošnjak.

Strelci za Ljutomer: Kranjc 20, Gošnjak 15, Topolnik 11, Godec 8, Sagaj 7, Rudolf 6, Marinič 4, Žibrat, Granfola, Stolnik, Filipič, Zadravec.

Tudi na povratno tekmo V Mursko Soboto v nedeljo so prišli zmagat. Ponovno je bilo prvih pet minut slabih, na srečo za obe ekipi. V drugi četrtini so Ljutomerčani spet zaigrali bolje in imeli prednost 15 točk ob polčasu (38:23). Tretja četrtina je bila slabša, saj so Prleki dali le 9 točk, k sreči pa Prekmurci tudi le 12. V zadnji četrtini so priložnost dobili vsi igralci obeh ekip, četrtino so ponovno dobili Prekmurci, vendar s premajhno razliko (19:14). Končni rezultat je bil 61:54 za Ljutomerčane.

Strelci za Ljutomer: Topolnik 17 , Godec 16, Kranjc 12, Gošnjak 6, Sagaj 5, Rudolf 3, Žibrat 2, Marinič, Stolnik.

Ob tem je glavni trener Matevž Jakelj povedal: "'Žreb' KZSja nam je namenil prijatelje iz Murske Sobote in zavedali smo se, da bodo na obeh tekmah odločale malenkosti. Prevladala je naša premoč pod košem, kjer sta kraljevala Gošnjak in Godec, obenem pa moram pohvaliti fenomenalnega Krajnca in Topolnika. Svoje so prispevali prav vsi igralci iz klopi, pa tudi tisti na klopi, ki so strasno navijali za svoje soigralce.

Obe tekmi sta postregli z dobro košarko, glede na vložek, ki je bil v igri. V naši ekipi in igri je še veliko rezerv, ki jih bomo poizkušali vnovčiti na prihajajočih tekmah.

Fantje so zasluženo pripeljali klub v 1. slovensko košarkarsko ligo, kjer se bodo merili z ekipami z dolgoletnejšo tradicijo in večjimi sredinami. Vsi igralci so pomemben mozaik te zgodbe, prav tako pa bi se v tej priložnosti zahvalil vsem staršem za dobro sodelovanje. Posebna zahvala gre drugi polovici trenerskega štaba, Tomažu Črnjaviču, ki je s fanti opravil odlično delo na treningih. Rezultat je odraz dobrega in sistematičnega dela KK Ljutomer, ki bo v kratkem pričel tudi s treningi kategorije U8.

Prav gotovo je to velik uspeh za relativno majhen klub, saj v KZS tekmuje preko 50 dobro organiziranih klubov, ki imajo večje 'bazene' igralcev, kot mi. Vsem fantom zaslužene čestitke! Menim, da je pred njimi svetla košarkarska prihodnost, a zato bo potrebno trenirati še bolj. Verjamem, da v 1. SKL ne bomo le statisti.

Naj še omenim, da se je klub uvrstil v 1. SKL prvič po več kot 10. letih."


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport