Mladina žurala na 1. Jürjofškem podeželskem žuru

V prostorih Kluba Jama so v petek, 8. marca, organizirali 1. Jürjofški podeželski žur, kjer je za žur skrbel Trio Recesija

Sara Munda, sobota, 9. marec 2013 ob 08:582
1.Jürjofški podeželski žur

1.Jürjofški podeželski žur

Z namenom, da mladini ponudijo pristno dogajanje v občini, kjer bi se družili in povezali ob domači glasbi, je Društvo podeželske mladine Sveti Jurij ob Ščavnici svojim vsakoletnim aktivnostim dodalo še en dogodek. V prostorih Kluba Jama so v petek, 8. marca, organizirali 1. Jürjofški podeželski žur, kjer je za žur skrbel Trio Recesija.

Društvo je bilo ustanovljeno 1993 leta in velja za eno najbolj dejavnih društev v občini. Ima že več kot 70 članov, številka pa zadnje mesece še narašča. Predsednik DPM Simon Černel je dejal, da bodo glede na dobro obiskan prvi žur ponovili organizacijo le tega še vsaj trikrat na leto.

Kot se za prleški podeželski žur spodobi so pripravili obložene kruhke z zoblom in lükom ter ob dnevu žena brezplačno pijačo za ženske. Potekalo je tudi častno tekmovanje za naj Jürjofčara in Jürjofčarko.

S tem žurom so na nek način naredili tudi malo generalko za državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki ga kot gostitelji organizirajo 13. aprila letos. Zbrane bo takrat zabaval ansambel Modrijani.


Več v Družabno