V Pečarovcih izdelovali gnezdilnice

Društvo za biološko dinamično gospodarjenje Pomurja je pripravilo delavnico izdelave gnezdilnic

Bianca Žitnik, nedelja, 10. marec 2013 ob 10:24
Delavnica izdelave gnezdilnic

Delavnica izdelave gnezdilnic

Ker se bliža Gregorjevo, dan, ko se ptički ženijo, so člani Društva za biološko dinamično gospodarjenje Pomurja pripravili delavnico izdelave gnezdilnic. Delavnica je potekala v Pečarovcih, za strokovnost pa so na delavnici poskrbeli ornitologi Barbara, Željko in Darko - člani Pomurske sekcije DOPPS-a.

Za uvod je Željko v kratkem predavanju predstavil najpogostejše vrste ptic iz našega okolja, njihovo vlogo v naravi (ki je varovanje pred plenilci in vzreja zaroda, s čimer delajo uslugo ljudem, saj se hranijo s škodljivci v gozdovih, sadovnjakih, vrtovih...), njihovo ogroženost skozi intenzivno kmetijstvo z veliko uporabe fitofarmacevtskih sredstev ter možnost našega sobivanja s pticami skozi ekstenzivno kmetovanje in izdelavo gnezdilnic.

Drugi del delavnice pa je bila izdelava gnezdilnic za smrdokavro, velikega skovika, škorca in veliko sinico, pri čemer so udeleženci aktivno sodelovali.

Kljub neprijaznemu vremenu so udeleženci delavnice med delom ob pripovedovanju prigod s pticami, ohranili dobro voljo in izdelali veliko gnezdilnic.


Več v Kultura in izobraževanje