Voznik, poškodovan v prometni nesreči, umrl v bolnišnici

Izven naselja Grlinci se je zgodila prometna nesreča v kateri je umrl 42-letni voznik

Prlekija-on.net, nedelja, 10. marec 2013 ob 08:43
Policija

Policija

V soboto, 9. marca, ob 14.30 uri, se je na regionalni cesti izven naselja Grlinci, na območju UE Ptuj, zgodila prometna nesreča v kateri je bil udeležen 42-letni državljan Slovenije, kot voznik osebnega avtomobila.

Voznik je vozil osebni avtomobil po regionalni cesti iz smeri Juršincev proti Zagorcem, izven naselja Grlinci. Ko je z vozilom pripeljal do dela, kjer cesta poteka v ostrem desnem nepreglednem ovinku, hitrosti vozila ni prilagodil glede na opisano lastnost ceste. Med vožnjo v ovinku je tako zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v levo preko smernega vozišča, namenjenega prometu vozil iz nasprotne smeri, zatem pa z vozišča, kjer je trčil v cestna plastična smernika ter nato s sprednjim levim bočnim delom v travnato nabrežino. Po trčenju je vozilo obrnilo preko strehe in ga odbilo v zrak.

Po prevračanju je vozilo obstalo na kolesih obrnjeno v smeri, odkoder je voznik pripeljal. Voznik je bil v nesreči telesno poškodovan, zaradi česar je bil z reševalnim vozilom s kraja odpeljan v Splošno bolnišnico na Ptuju, kjer mu je bila nudena zdravniška pomoč. Iz bolnišnice na Ptuju pa so ob 21.45 uri sporočili, da je voznik zaradi poškodb umrl. V prometni nesreči je nastala materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša 10 tisoč evrov.


Več v Črna kronika